Chekroun inför Djurgården: ”Kommer bli en tuff match”

IFK Göteborg ångar på i SFL och har en svit på åtta matcher utan förlust. Idag gästar man Djurgården och rutinerade Simon Chekroun hoppas att sviten förlängs. ”Vi vill såklart gå obesegrade resten av säsongen”, säger Chekroun inför matchen.

57 stycken till antalet. Så många dagar har gått sedan IFK Göteborg förlorade en match i SFL. Laget parkerar på en sjätteplats i tabellen och nedflyttningsplatsen är sedan länge ett minne blott. Näst på tur att försöka stoppa Blåvitt är Djurgården, och Chekroun tror på en tuff match.

– Man kanske inte ska fokusera för mycket på det, men hör du någon säga att Djurgården ska möta IFK Göteborg så vet du att det kommer bli tufft. Det gäller att vi gör en bra match, säger Chekroun.

’Blåvitt’ hade en tung inledning på säsongen, men efter att laget började vinna har de inte kunnat sluta.

– Det var jobbigt i början men vi visste nästan att det skulle vara så. Vi hade många nya spelare och många som inte spelat futsal tidigare, åtminstone inte på den här nivån. Men vi visste att spelarna hade potential och när det satt, då satt det, säger Chekroun och fortsätter.

– Sedan är det också så att vi representerar ett av Sveriges största klubbmärken. När man kommer hit känner man en viss press att ”Oj, nu spelar jag i IFK Göteborg, nu måste jag göra bra ifrån mig”. Man känner att man måste vinna, då är det lätt att bli stressad.

Hur slutar matchen?
Spela på SFL hos Coolbet!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Hur hanterar man det?

– När vi hade förlorat ett par matcher i början på säsongen var det ju tufft, men då bestämde vi oss för att vi behövde ändra på något. Vi släppte på handbromsen och insåg att vi inte hade något att förlora. Då blev det enklare, axlarna åkte ner och vi kunde slappna av.

Chekroun tror att Djurgården gärna vill sätta stopp för ’Blåvitt’ idag, men han hoppas att laget kan fortsätta på den fina trenden.

– Djurgården är ett bra lag, alla kommer behöva spela på topp om vi ska vinna idag. Vi vill gå obesegrade resten av säsongen men då måste vi visa det, avslutar Chekroun.

Matchen spelas klockan 14.00 i Eriksdalshallen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img