Falcao nära SM-guld: ”Ord kan inte beskriva känslan”

Falcao är nära sitt andra raka SM-guld efter storseger mot Umeå IK med 9-1. Bortalaget visade vilka som var bäst, nu ska ett mirakel till för att Umeå ska kunna vända. ”Ingen fattar hur mycket det här betyder för oss, det är helt otroligt”, säger Falcaos fyramålsskytt Nazanin Vaseghpanah efter matchen.

De regerande mästarna pallade för trycket när de åkte upp till Umeå under söndagen. Hemmalaget tog visserligen ledningen med 1-0 men efter det vaknade Falcao till liv. Tre snabba mål av bortalagets landslagsspelare Daniela Chamoun, Susan Varli och Nazanin Vaseghpanah och det stod 1-3 i paus.

– Ska jag vara helt ärlig så var vi riktigt dåliga i första halvlek. I paus fick vi en ordentlig utskällning. Luciano (Lorca, tränare) sa att om man inte tar jobbet blir man utbytt, säger Vaseghpanah.

Och visst började bortalaget ta jobbet. Umeå hade ingenting att sätta emot när Falcao växlade upp och slutresultatet skrevs till hela 9-1. Nu krävs ett mirakel för att Umeå ska kunna vända på steken.

– Vi har sagt hela säsongen att vi ska försvara guldet från förra året och nu står vi här. Det är helt otroligt, ord kan knappt beskriva hur det känns. Ingen fattar hur mycket det här betyder för oss, säger Vaseghpanah som ger beröm till lagets tränare, Luciano Lorca.

– Utan honom hade det här aldrig gått, jag har extremt stor respekt för honom. Han har alltid låtit oss vara precis som vi är, även fast det kanske ibland innebär att vi inte blir omtyckta av andra lag. Han får oss att bli så här bra, han är svensk futsal.

Innan andra raka SM-guldet är säkrat ska ytterligare en match spelas, i Botkyrkahallen. Och trots de stora siffrorna menar Vaseghpanah att det inte kommer bli några problem att hitta motivation till returmatchen.

– Vår hemmapublik är helt fantastisk, de har varit med oss hela vägen. Det har varit en dröm hela säsongen att få spela en SM-final i Botkyrkahallen. Inte bara för vår egen skull, utan för att få ge tillbaka till publiken. Det kommer bli fantastiskt, Botkyrka är vår borg, avslutar Vaseghpanah.

Matchfakta

RFL Final 1/2

Umeå IK FF – Falcao Futsal Club 1-9 (1-3)

Mål Umeå: Jennifer Björnler

Mål Falcao: Nazanin Vaseghpanah (4), Susan Varli (3), Daniela Chamoun, Sarah Fredriksson

Varning Falcao: Sandra De Brun Kenk

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img