Skoftebyn segrade mot nedflyttningshotat Strängnäs

0

Söndagsmatch i Arena Älvhögsborg. Hemmalaget Skoftebyns IF Futsal tog emot Strängnäs Futsal Club, ett lag som slåss för nytt kontrakt medan hemmalaget inte har något att spela för mer än att man kan sluta på en bättre plats i tabellen.

Den första halvleken börjar inledningsvis i ett relativt lågt tempo. Det är gästande Strängnäs FC som har mest boll i början men man kommer inte riktigt till de farliga målchanserna. Utan det är hemmalaget som ska få matchens två hetaste chanser, men som bortalagets målvakt Richard Larsson räddar. Direkt efter så har Skoftebyn chansen att öppna målskyttet igen, men bortalagets målvakt storspelar och håller kvar Strängnäs i matchen.

Fortsatt mållöst efter elva minuters spel. Men kort efter så tar Skoftebyn över matchen mer och mer och man borde ha satt någon av sina målchanser under de första elva minuterna. Strängnäs är dock inte helt ofarliga när man sticker fram och skapar chanser, och man är mycket nära att ta ledningen i matchen men Felix Nordenfors i hemmamålet ser till att ställningen fortfarande är 0-0.

Det ska dröja ända till den 18:e minuten innan det första målet kommer och det är hemmalagets Fredrik Larsson som hittar nätet. Direkt efter så kan Patrik Burda öka på hemmalagets ledning till 2–0 när han får öppet mål, men får för mycket fot under bollen och lyckas istället träffa ribban. Resultatet står sig halvleken ut och Skoftebyn tar med sig en 1–0-ledning in i omklädningsrummet.

Den andra halvleken börjar med ett högre tempo. Bortalaget Strängnäs skapar en mycket bra chans i inledningen av den andra halvleken men målvakten Felix Nordenfors står återigen i vägen. Skoftebyns bjuder hemmapubliken på ett mycket fint spel när Lavdim Azemi ökar på hemmalagets ledning till 2–0 i matchminut 28.

Skoftebyn fortsätter att skapa bra lägen i matchen, två av lägena borde kanske ha resulterat i ett mål. Med tio minuter kvar av matchen så börjar både lagen slarva med många bolltapp i uppspelsfasen. Med några minuter kvar av matchen så kan Krister Andersson göra 3–0 till hemmalaget efter ett mycket fint väggspel med Viktor Mossberg. Samme Andersson utökar Skoftebyns ledning till 4–0. Hemmamålvakten Felix Nordenfors får inte hålla nollan då Strängnäs reducerar till 4–1 med tre sekunder kvar, vilket också blir slutresultatet i matchen.

Skoftebyn är det bättre laget för dagen och vinner matchen mycket rättvist. Strängnäs skapar inte jättemånga chanser i dagens match. Det chanser det skapade så stod hemmalagets målvakt Felix Nordenfors i vägen. I och med förlusten för Strängnäs så närmar man sig mer och mer åter spel i division 1.

Matchfakta

SFL

Skoftebyns IF – Strängnäs FC 4–1 (1–0)

Målskyttar, Skoftebyns IF: Krister Andersson 2, Fredrik Larsson, Lavdim Azemi

Målskyttar, Strängnäs FC: Muzaffer Arpacik