Svalt intresse när Linköping knep sista halmstrået

KFUM Linköping var piskade att besegra Halmstads BK för att ha en teoretisk chans att spela i SFL även till nästa säsong. Laget levererade – men publiken svek.

Inför matchen låg Linköping näst sist i tabellen på 14 poäng, med Örebro SK på säker mark med 25 poäng. Med fyra omgångar kvar kunde Linköping gå upp på maximalt 26 poäng, vilket skulle räcka till nytt kontrakt om Örebro kammar noll. Det enda lag bakom Linköping i tabellen är avsågade Halmstad – och lagen möttes idag i Linköpings Sporthall.

Linköping behövde allt stöd de kunde få, men det stod tidigt klart att hallen skulle gapa tom under matchen. Om inte detta räckte så skulle Linköping hamna i ett tidigt underläge efter att Marc Brandin petat in 0-1 i gästande Halmstads favör. Linköping vaknade dock och gjorde tre snabba mål, varav Asmir Spahic gjorde två och Blend Ali Osman gjorde det tredje. Innan halvlekens slut skulle Linköping rättvist leda med 4-1, efter att Mohammad Amiri utökat lagets ledning.

Linköping spelade avslappnat i den andra halvleken, och ödslade inte mer energi än nödvändigt med deras redan tunna trupp. Slutresultatet skrevs till sist till 6-2, efter att Spahic blivit hattrickskytt och Ali Osman blivit tvåmålsskytt. Halmstads tröstmål gjordes av Markus Granelund.

Linköpings seger innebär att det fortfarande är möjligt att stanna kvar, även om chansen är minst sagt minimal. Halmstad å andra sidan visade än en gång att de inte är redo för SFL i dagsläget.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

KFUM Linköping – Halmstads BK 6-2 (4-1)

Målskyttar Linköping: Asmir Spahic (3), Blend Ali Osman (2) och Mohammad Amiri

Målskyttar Halmstad: Marc Brandin och Markus Granelund

Publik: 48

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img