Zachrisson matchhjälte för Djurgården – bröt Blåvitts långa svit

Under söndagseftermiddagen tog Stockholmsklubben Djurgårdens IF emot ett formstarkt IFK Göteborg Futsal inför cirka 100 betalade åskådare i Eriksdalhallen. Ett bortalag som till dagen hade fyra tunga avbräck på frånvarolistan. Salar Bejan, Mouhammed Omeriat, Pascal Olsson samt landslagsstjärnan Nima Kadivar saknades.

Inför mötet med Djurgårdens IF hade IFK Göteborg Futsal en svit på åtta raka matcher utan förlust – och visst ville man förlänga den sviten till nio matcher när man under lördagen begav sig till Stockholm.

Det var just IFK Göteborg som skulle starta matchen bäst och få göra det första målet efter sju minuters spel genom Felix Fundell Rydberg. Mycket talade för att bortalaget Blåvitt skulle få ha med sig en 0–1-ledning i paus, men med två minuter kvar av den första halvleken så gjorde hemmalagets Axel Hellberg Olsson 1–1 till publikens stora glädje. Ett resultat som också blev halvtidsresultatet i Eriksdalshallen.

Inom loppet av fyra minuter i början av den andra halvleken fick publiken se Jesper Nilsson ge bortalaget IFK Göteborg ledningen med 1–2 och Axel Hellberg Olsson göra sitt andra mål för dagen som betydde att det var kvitterat i matchen till 2–2. Mycket talade sedan för att Blåvitt gick mot sin nionde raka match utan förlust, samt ett Djurgården som än en gång skulle missa en trepoängare.

Men då klev Daniel Lindgren Zachrisson fram. Med en minut kvar av matchen så satte han segermålet i matchen som betydde att Djurgården tog en efterlängtad seger och satte stopp för Blåvitts långa förlustfria svit.

Matchfakta

SFL

Djurgårdens IF–IFK Göteborg Futsal 3–2 (1–1)

Målskyttar, Djurgårdens IF: Axel Hellberg Olsson 2, Daniel Lindgren Zachrison

Målskyttar, IFK Göteborg: Felix Fundell Rydberg, Jesper Nilsson

Varningar, Djurgårdens IF: Muhammad Reza Akhlagi, Cristopher Krounis Guerrero

Varningar, IFK Göteborg: Felix Fundell Rydberg, Jesper Nilsson, Simon Chekroun

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img