Örebro vann – Linköping på skör tråd

Linköpings seger i helgen såg till att laget hade en teoretiskt chans att hålla sig kvar till nästa säsong. Örebro SK:s 5-1-seger mot Djurgården ikväll såg till att denna tråd smalnades av än mer.

Med tre omgångar kvar börjar nästa säsong nu ta form. Halmstad är sedan tidigare avsågade, och Linköping ligger pyrt till. Bottenkollegan Örebro SK tog under kvällen emot mittenlaget Djurgården, och var ute efter att göra livet än surare för Linköping.

Den första halvleken var länge en kontrollerad historia, och med kvarten spelad stod det fortfarande 0-0 i Gamla Idrottshuset i Örebro. Simon Blomqvist såg till att ändra på detta när han sköt 1-0 för hemmalaget – och med detta vaknade ÖSK. Minuten senare gjorde Henrik Lara Rodriguez 2-0, och innan halvleken var slut stod det 3-0 på resultattavlan. Sista målskytt blev Ahmad Moniry.

I den andra halvleken hade Örebro två bollar i ramverket, innan de släppte in Djurgården i matchen. Carl Tomaszewski gjorde 3-1 och gav matchen lite nerv. Denna nerv såg ÖSK till att döda minuterna senare när Ali Akbar Jafari gjorde både 4-1 och 5-1.

Jafaris mål blev matchens sista och resultatet skrevs till just 5-1. Resultatet innebär att Örebro går upp på 28 poäng, och utom räckhåll för Linköping. Linköping ligger på 17 poäng, och deras enda chans ligger i att gå om Norrköping på målskillnad. Det tredje laget under sträcket är Strängnäs på 22 poäng, och därmed är Örebros kontrakt ännu inte säkrat med tre omgångar kvar att spela. Djurgården stannar kvar i ingenmansland på 32 poäng.

Svenska Futsalligan

Örebro SK Futsalklubb – Djurgårdens IF FF 5-1 (3-0)

Målskyttar Örebro: Ali Akbar Jafari (2), Simon Blomqvist och Henrik Lara Rodriguez och Ahmad Moniry

Målskytt Djurgården: Carl Tomaszewski

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img