Skadefritt Uddevalla redo att rycka i toppen

0

Alla lag i SFL har spelat 23 matcher (ett lag har spelat 24) så här långt den här säsongen förutom IFK Uddevalla Futsal. De har spelat 22, men leder trots det serien tack vare bättre målskillnad än tvåan Borås AIK.

Under fredagskvällen är det dags för match nummer 23, och det är Torslanda som står för motståndet. Seger där och laget går upp i en trepoängsledning med endast tre matcher kvar.

– Jag vågar inte tänka på att det är ett läge att rycka. Vi har haft uppemot tio sådana chanser i år känns det som, men inte riktigt lyckats. Det enda vi har i huvudet just nu är att det är en tuff bortamatch som väntar ikväll och vi ska göra allt vi kan för att vinna den, säger Uddevallas huvudtränare Hector Maravilla till Futsalmagasinet.

Odds: Torslanda IK–IFK Uddevalla
1: 5.50 X: 6.75 2: 1.25
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

IFK Uddevalla kan mönstra ett starkt lag i fredagskvällens drabbning, då Maravilla basar över en numer skadefri trupp. Petrit Zhubi, som saknats sedan skadan i VM-kvalet, är redo för spel.

– Ingen dålig tajming direkt att få spelarna tillbaka i slutet av säsongen. Ikväll saknas Albert Hiseni, men annars är alla tillgängliga, säger Maravilla.

Hur ska ni besegra Torslanda?

– Framför allt ska vi fortsätta med det vi gjort hela säsongen. Vi ska spela vår fartfyllda futsal, aldrig backa hem och komma till avslut. Sedan gäller det också att se upp för deras kontringar. De är ett fysiskt lag som gillar att stå lågt, säger han och fortsätter:

– Men jag hoppas att de vågar bjuda på sig själva och gå mer framåt eftersom det är TV-match.

Trots en fulltalig trupp är läget ändock prekärt i Uddevalla-lägret. Hela nio spelare riskerar avstängning på grund av för många gula kort. Spelarna det handlar om är Fehim Smajlovic, Kristian Legiec, Albert Hiseni, Emilio Rossi, Fredrik Söderqvist, Granit Berisha, Mido, Mergim Berisha, Petrit Zhubi och Robert Bagger.

– När det väl är match är det ingenting vi kan gå runt och tänka på. Så länge inte spelare tar en dum varning för tjat är det inga konstigheter. Varningar tillhör spelet, är man rädd för det kan man lika gärna strunta i att spela.

Torslanda IK Futsal–IFK Uddevalla Futsal startar 19.15 i Torslanda.