Söderqvist frälste Uddevalla – hattrick när serieledningen befästes

Det var upplagt för fest i Torslandahallen under fredagskvällen när guldjagande IFK Uddevalla Futsal var på besök för match i SFL:s 24:e omgång. Redan från start blev det en publikvänlig match med hög fart och stor vilja från spelare i såväl uppbyggnadsfaser som i närkamperna.

IFK Uddevallas Petrit Zhubi såg till att öppna målskyttet i den här tillställningen på ett minst sagt festligt vis. När drygt halva den första halvleken var spelad höll han sig framme och tryckte in 1–0.

Publiken hade dock inte tagit sig till hallen för att se sitt Torslanda vika ned sig, utan hemmalaget jobbade sig in i matchen och kunde både kvittera och ta över ledningen från serieledaren. Det genom Andreas Haglund och Bita Bångens inom loppet av en dryg minut i slutet av den första halvleken.

De hårda närkamperna fortsatte prägla en fartfylld match på ett golv som däremot inte gynnade det snabba spelet. Frisparkar dömdes frekvent, och det gav Fredrik Söderqvist möjligheten att kvittera på en tiometersstraff med drygt en och en halv minut kvar av halvleken. Något han också gjorde.

Samma Söderqvist fick chansen på nytt från tio meter just innan halvlekens slut, men den gången gick den över.

Tidigt i den andra halvleken såg Hampus Furublad till att ge hemmasupportrarna någonting att jubla för när han återtog ledningen för sitt Torslanda.

Men IFK Uddevalla, och framför allt en stekhet Fredrik Söderqvist, ville annat och det dröjde inte länge förrän gästerna var i ledning, 3–4.

Petrit Zhubi såg sedan på egen hand till att utöka ledningen med två och en halv minut kvar att spela när han nickade in sin egen ribbretur. Kort därefter var det på nytt dags för en tiometersstraff för Uddevalla då Torslanda även i den andra halvleken dragit på sig sex frisparkar, och Emilio Rossi klev fram och skickade in avgörande 3–6.

Matchen slutade 4–7 efter att Granit Berisha kyligt lobbat in ett mål och Hampus Furublad prickat in sitt andra för kvällen.

Segern för IFK betyder fortsatt serieledning, men nu med ett försprång på tre poäng ned till tvåan Borås AIK.

Matchfakta

SFL

Torslanda IK Futsal–IFK Uddevalla Futsal 3–6 (2–2)

Målen, Torslanda: Hampus Furublad 2, Andreas Haglund, Bita Bångens

Målen, IFK: Fredrik Söderqvist 3, Petrit Zhubi 2, Emilio Rossi, Granti Berisha

Publik: 450

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img