Falcao överlägset i finalen: ”Vi är värdiga vinnare”

Det var aldrig något snack om saken. Falcao FC övertygade stort under båda finalmatcherna mot Umeå IK FF och tog hem sitt andra raka SM-guld. Och man fick göra det framför hemmapubliken i Botkyrkahallen. Falcao vann totalt med hela 21–4, och hade en ledning med hela 9–1 med sig hem efter bortamötet.

– Det handlade mer om att göra en fin tillställning för publiken i den avslutande finalen. Vi ville göra en riktigt bra match för de som var där och stöttade oss. Och det gjorde vi också. Jätteroligt, och siffrorna talar för sig själva. Vi är värdiga vinnare av RFL i år också, säger lagets huvudtränare Luciano Lorca till Futsalmagasinet.

Vägen till den överlägsna finalsegern har varit spikrak, även om det bjöds upp till tuffare möten i kvartsfinalen mot Djurgården och mot IFK Uddevalla Futsal i semifinalen. Men i Falcao-spelarnas huvud har det inte funnits något annat än att försvara guldet.

– Vår säsong har varit jättefin, och vi har gjort det väldigt bra i två år nu. Vi började säsongen redan i juli, och åkte sedan på träningsläger i Polen och fick en bra start där med seger mot Gdansk. Att komma iväg på träningsläger är jätteviktigt på alla sätt och vis. Sedan kom vi tillbaka och kände oss otroligt redo för en ny säsong, säger Lorca.

Att vinna SM-guld är naturligtvis den bästa avslutning av en säsong man kan få. Men att vinna en final med 21–4 över två matcher är inte enbart något positivt, sett till sportens utveckling.

– Absolut är det så, men det är ingenting jag gnäller över. Vi ställs mot de lagen vi ställs mot, och går bara för seger. Vi fick möta Djurgården i kvarten och det var en tuffare match. Men för att bli mästare ska man kunna slå alla, och då spelar det ingen roll om det tuffaste motståndet är i kvartsfinal, semifinal eller i finalen. Förbundet valde att inte visa den här finalen nationellt, så även om det hade blivit en supermatch hade ingen fått se den, säger Lorca som trots det tyckte det var roligt att ställas mot före detta fotbollsprofiler i Umeå IK.

Två SM-guld på två år och fortsatt dominans inom den svenska futsalen. Falcao växer sig allt starkare.

Hur ska ni göra för att fortsätta utvecklas?

– Många från andra klubbar har varit på mig att jag värvar för lite. Jag har tagit in två spelare på tre år. Jag har tolv spelare där alla presterar, jag behöver inte värva bara för att. Det gäller nu att fortsätta bygga på truppen vi har, där vi har hittat ett vinnande koncept. Jag tror att vi gjorde över 50 mål på de här tre slutspelsmötena. Det ser jag som helt okej, säger Lorca som precis som tidigare planerar för ett nytt försäsongsläger:

– Vi kommer antagligen åka till Paris och spela en träningsturnering. Vi tycker om att utvecklas.

Matchfakta

RFL: Final 2/2

Falcao FC–Umeå IK FF 12–3 (7–1)

Målen, Falcao: Daniella Chamoun 4, Susan Varli 3, Nazanin Vaseghpanah 2, Sibel Göker 2, Diala Elia

Målen, Umeå: Therese Kapstad 2, Malin Moström

Publik (enligt svenskfotboll.se): 702

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img