Bajen besegrade Borås – Uddevalla kan säkra guldet på söndag

Borås AIK var piskade att vinna det heta bortamötet med Hammarby under söndagskvällen för att guldchansen skulle leva vidare. Ett Hammarby som i sin tur var på jakt efter en silvermedalj.

Det var två topplag i SFL som verkligen bjöd upp till dans den här kvällen i Eriksdalshallen. Flertalet fina aktioner, vackra mål, imponerande räddningar och ett sent avgörande bäddade för en match som slutade 4–3 till Bajen.

Borås AIK tog en tidig ledning i matchen via Arjan Mostafa, och den ledningen såg man ut att ta hela vägen in i pausvilan. Men då klev Fredrik Notice fram 30 sekunder från halvlekens slut och såg till att kvittera till publikens stora glädje.

Mattin Najafi och hans Borås AIK ville ingenting annat än att vinna den här matchen för att fortsatt ha chans på guldet, och fem minuter in i den andra halvleken återtog man ledningen.

Sebastian Holmqvist kunde kvittera till 2–2, och det resultatet stod sig sedan länge och väl. Hela vägen fram tills dess att den rafflande avslutningen skulle ta vid.

Först skulle målkungen Liridon Makolli sätta dit ett vad många trodde skulle bli segermålet till 3–2. När Sebastian Holmqvist sekunder senare sköt in den i öppet mål, när Borås jagade kvittering med jokerspel, kändes det däremot definitivt avgjort.

Robin Yarsuvat reducerade för Borås med 30 sekunder kvar, men Hammarby kunde sedan hålla ut. Därmed kliver stockholmarna upp på en andraplats i SFL med sina 49 poäng, fyra poäng bakom serieledande Uddevalla. Borås halkar ned på en fjärdeplats, fortsatt på 47 poäng.

Segern innebär också att IFK Uddevalla har chans att avgöra serien nästa helg, då hemma mot Strängnäs.

Matchfakta

SFL

Hammarby IF FF–Borås AIK 4–3 (1–1)

Målen, Bajen: Sebastian Holmqvist 2, Fredrik Notice, Liridon Makolli

Målen, Baik: Arjan Mostafa, Mattin Najafi, Robin Yarsuvat

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img