Norrköping indraget i bottenstriden på allvar igen

0

Norrköping FK är illa ute igen i bottenstriden. Detta efter att man förlorat med 3–6 hemma i Mässhallen mot Trollhättelaget Skoftebyns IF under söndagseftermiddagen.

Det är hemmalaget Norrköping FK som skapar det första läget i matchen efter att det slarvas i uppspelsfasen hos bortalaget Skoftebyns IF.
Tre mot ett-läge för hemmalaget som resulterar i en hörna – som dock blir resultatlös. Bortalaget tillåts ha bollen mycket under första perioden halvleken då Norrköping ligger lågt i sitt försvarsspel och stängde alla ytor för Skoftebyn och det lyckades man med bra i inledningen av halvleken.

Efter en ganska händelsefattig inledning i övrigt, men sedan smäller det till. Skoftebyns Lavdim Azemi öppnar dagens målskytte och ger bortalaget ledningen. Men bara drygt tre minuter senare så kommer kvitteringen genom Esat Jashari.

Med cirka två minuter kvar av den första halvleken så får vi se två mål inom loppet av 38 sekunder. Först är det Johan Roxström som ger hemmalaget ledningen med 2–1, men alltså bara kort därefter kvitterar Skoftebyn till 2–2 genom Haidar Bejan. Norrköping får en sista chans innan signalen går för halvtidsvila men Felix Nordenfors gör en bra räddning.

Den andra halvleken börjar i ett lågt tempo. Båda lagen avvaktar lite och ser ut att invänta varandras misstag. Bortalagets Lavdim Azemi gör sitt andra mål för dagen då han sätter 2–3 till Skoftebyn efter ett fint uppspel.
Fortsatt händelsefattigt efter målet, mycket bollande fram och tillbaka från båda lagen men inga direkta chanser eller skott. Efter ett misstag i försvaret hos gästande Skoftebyn så lyckas Norrköping kvittera till 3–3 med dryga åtta minuter kvar genom Ahmad Samiz. Med tre minuter kvar så gör Skoftebyns Patrik Burda 3–4 då han pangar in bollen rakt upp i nättaket.

Efter Skoftebyns ledningsmål så spelar hemmalaget Norrköping med jokerspel sista minuten och gör allt för att få med sig en poäng men Skoftebyns kapten Krister Andersson punkterar matchen då han sätter 3–5. Haidar Bejan hinner även göra ett mål till då han gör 3–6 som också blir slutresultatet i matchen.

I och med förlusten, och i och med att Strängnäs besegrade Linköping, har Norrköping nu bara en poäng ned till just Strängnäs på nedflyttningsplats.

Matchfakta

SFL

Norrköping FK – Skoftebyns IF 3–6 (2–2)

Målskyttar, Norrköping: Esat Jashari, Johan Roxström, Ahmad Samiz

Målskyttar, Skoftebyn: Lavdim Azemi 2, Haidar Bejan 2, Patrik Burda, Krister Andersson