Örebro FC upp på andraplats

ÖFC:s guldchanser må fortsatt vara matematiskt möjliga, men med fem poäng upp till serieledande Uddevalla med två omgångar kvar får laget börja sikta in sig på de övriga medaljplaceringarna.

Ett bra utgångsläge för medalj skaffade man sig under lördagen när man gästade redan nedflyttningsklara Halmstads BK.

Redan under inledningen av matchen tog ÖFC tag i matchen och skaffade sig en stabil 3–0-ledning.

HBK kunde reducera via Tobias Andreasson, men innan halvlekens slut hade Dino Garaca utökat till 1–4.

Det såg ut att gå mot en klar seger för topplaget, men HBK satte rejält liv i matchen med dubbla reduceringar under den andra halvlekens första minuter. Senad Berisha satte matchens sista, och avgörande mål, 13 minuter från slutet och fastställde slutresultatet 3–5.

Segern innebär att laget går upp på en andraplats. Dock med en match mer spelad än Borås AIK och Hammarby, som placerar sig på tredje och fjärde plats. De två lagen ställs mot varandra i kväll.

Halmstads BK–Örebro FC 3–5 (1–4)

Målen, HBK: Tobias Andreasson, Alexander Tolic, Daniel Radovanovic

Målen, ÖFC: Fredrik Johnsson 2, Viktor Lindqvist, Dino Garaca, Senad Berisha