Silvermedaljen i sikte för Bajen: ”Tror inte Uddevalla tappar”

Under söndagskvällen spelas ett möte som på många sätt kan avgöra toppstriden i SFL. Hammarby tar emot Borås AIK hemma i Eriksdalshallen. Skulle Hammarby vinna eller ta poäng, då kan IFK Uddevalla säkra guldet i nästa omgång. Skulle Borås vinna matchen kommer guldstriden leva in i den sista omgången.

Hammarby, som har stått för en stark säsong, hoppas naturligtvis kunna förstöra Borås guldplaner när de kommer till Stockholm under söndagskvällen.

– Känslan inför matchen är bra faktiskt, trots att vi haft lite oflyt senaste matcherna. Framför allt mot Göteborg och Nacka. Målsättningen är nu att ta ett SM-silver, för jag tror inte att Uddevalla tappar det här. Så länge det finns en matematisk chans för guld går vi såklart för det, men jag jag tror att Uddevalla är såpass rutinerade i det här läget att de inte tappar det. Tar vi silver är vi riktigt nöjda med den här säsongen, säger lagets reslige pivot Özgur Yasar.

Hur ska ni besegra Borås AIK?

– Vi var rätt bra borta mot dem, vi fick kryss med oss, och det var en bra match från vår sida. Om vi presterar som vi gjorde då kan vi få med oss ett bra resultat ikväll, säger han.

Odds: Hammarby–Borås AIK
1: 2.05 X: 4.80 2: 2.30
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Säsongen närmar sig sitt slut, och en stark säsong från Bajens sida hoppas Yasar få kröna med ett SM-silver.

– Det som jag tror varit framgången i år är att vi har varit ödmjuka och spelat och kämpat för varandra. Året innan har det funkat ett tag, sedan har spelare försvunnit när fotbollssäsongen dragit igång. I år har vi haft en trupp där samma spelare varit med hela tiden.

14 mål har det totalt blivit för Yasar i år, och de flesta av dem har kommit under den senare halvan av serien.

– Jag kom in och var lite ringrostig i början, men när jag sedan kom in i det har det gått bra. Jag har gjort en hel del mål och det har känts väldigt bra.

Hur viktig är kvällens match mot Borås?

– Om vi ska få någon medalj så är matchen mot Borås och sedan matchen mot Örebro matcher vi måste vinna. Annars kan det bli tufft, och när man haft en såpass bra säsong och inte få kröna det med en medalj skulle vara lite jobbigt, avslutar han.

Hammarby IF FF–Borås AIK startar 18.00 i Eriksdalshallen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img