Strängnäs hopp om fortsatt spel i SFL lever – Cirak skickade Linköping till division 1

I söndagseftermiddagens möte mellan Strängnäs FC och KFUM Linköping så var det vinna eller försvinna för båda lagen. Båda lagen var nämligen piskade att vinna för att ha en chans om att få spela SFL även kommande säsong. Efter en rafflande tillställning stod det klart att Strängnäs FC var laget som skulle dra det längsta strået, vilket därmed betyder att hoppet om SFL spel lever i allra högsta grad. Samtidigt är det nu helt klart att KFUM Linköping åker ur SFL i och med förlusten.

Första halvlek är en jämn historia där hemmalaget Strängnäs går in med en 2-1-ledning till omklädningsrummet när det vankades halvtidsvila.

Andra halvlek börjar bra för hemmalaget som tar över matchen helt och går upp till en trygg 4-1-ledning. Men Strängnäs slappnar av och bjuder in bortalaget Linköping i matchen. Man går ner i intensitet och Linköping får genom två mål kontakt och lyckas till och med kvittera till 5-5. Men med 59 sekunder kvar av matchen så avgör seriens målkung Adnan Cirak, med sitt fjärde för kvällen, matchen när han sätter målet som betydde en 6-5-seger för hemmalaget Strängnäs.

Den stora skillnaden i den här matchen är att hemmalaget Strängnäs har en spets i sitt lag som inte Linköping har, nämligen skytteligaledaren Adnan Cirak som gör hela fyra mål och visar varför han hör hemma i skytteligatoppen.

En oerhört viktig seger för hemmalaget som nu endast har en poäng upp till Norrköping FK på säker mark med två omgångar kvar av serien. Desto tråkigare för bortalaget Linköping som i och med förlusten åker ur SFL och får spela division 1 nästa säsong.

Matchfakta

SFL

Strängnäs FC – KFUM Linköping 6-5 (2-1)

Målskyttar, Strängnäs FC: Adnan Cirak 4, Rinor Nushi 2

Målskyttar, KFUM Linköping: Självmål, Asmir Spahic, Adin Pehilj, Mohammad Amiri, Ilhan Pepeljak

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img