Nedflyttningsklara Linköping rasade ihop i andra halvlek

Redan nedflyttningsklara KUFM Linköping tog under lördagseftermiddagen emot mittenlaget IFK Göteborg Futsal i seriens näst sista omgång inför ett näst intill helt tomt Linköping sporthall. De cirka 15 personerna som hade tagit sig till hallen fick se hela 14 mål men en helt avslagen match som bortalaget IFK Göteborg vann med 5-9 efter att ha gjort hela sju mål i den andra halvleken.

Första halvleken var en jämn historia mellan lagen som bjöd på fyra mål och ett lika resultat. Men det var en mycket avslagen match som inte bjöd på något speciellt. Bortalaget IFK Göteborg Futsal skulle börja matchen bäst och ta ledningen med 0-1 genom Felix Fundell Rydberg. Men det skulle bara dröja cirka två minuter innan kvitteringen kom i Linköping Sporthall genom Blend Ali Osman som kunde göra 1-1.

Publiken fick se två mål mellan matchminut 14 och 15. Först skulle man få se Pascal Olsson sätta ledningsmålet för IFK Göteborg Futsal som betydde 1-2 och direkt efter skulle man få man se hemmalagets Ilhan Pepeljak sätta kvitteringen till 2-2 som också blev halvtidsresultatet i Linköping Sporthall.

Den andra halvleken i Linköping sporthall var minst lika avslagen som den första var. Man skulle få sett hemmalag som hängde med i cirka tre minuter av den andra halvleken sedan rasade laget ihop som ett korthus. Efter det var det IFK Göteborg Futsal för hela slanten. Inom loppet av cirka tio minuter i andra halvleken så hade bortalaget IFK Göteborg Futsal dragit ifrån till 4-8 där bland annat landslagsstjärnan Nima Kadivar stod för ett äkta hattrick. Matchen slutade till slut 5-9 efter att Niklas Engberg avslutat målskyttet för gästande IFK Göteborg Futsal.

Matchfakta

SFL

KFUM Linköping – IFK Göteborg 5-9 (2-2)

Målskyttar, KFUM Linköping: Ilhan Pepeljak 2, Blend Ali Osman, Asmir Spahic, Dinko Felic

Målskyttar, IFK Göteborg: Mouhammed Omeriat 3, Nima Kadivar 3, Felix Fundell Rydberg, Pascal Olsson, Niklas Engberg

Varningar, KFUM Linköping: Blend Ali Osman, Dinko Felic

Varningar, IFK Göteborg: Mouhammed Omeriat, Pascal Olsson

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img