Torslanda säkrade kontraktet efter sanslös vändning

Förutsättningar var glasklara när Torslanda IK tog emot Örebro SK under lördagskvällen: Vinnande lag skulle säkra kontrakt till nästa säsong, och vid kryss blev båda klara. Till sist stod Torslanda som segrare efter en stor dramatik.

Torslanda och Örebro SK stod båda på 28 poäng inför kvällens möte i den 25 omgången. Med Strängnäs på sista nedflyttningsplatsen, på 25 poäng, var det upplagt för att minst ett av lagen skulle säkra SFL-spel till nästa säsong under kvällen.

Matchen inleddes i ett rasande tempo, och det var gästande Örebro som höll i taktpinnen. Innan det hade hunnit gå tio minuter stod det 1-4 på resultattavlan, efter att Henrik Lara Rodriguez (2), Alen Rastoder och Dennis Gerzic gjort mål för bortalaget. Albert Hansson reducerade i och för sig för Torslanda, men Örebro sprang iväg till hela 2-7 innan halvtidsvisslan ljöd.

Under inledningen av den andra halvleken gjorde Simon Blomqvist 2-8 för bortalaget, och här trodde de flesta att det var slutdiskuterat. Torslanda hade dock mer att tillägga, och reste sig snabbt. En forcering inleddes av hemmalaget, med Bita Bångens i spetsen.

Torslanda lyckades gå upp till 8-8 med endast två minuter kvar, efter att Carl-Oscar Korenado klackat in kvitteringen. Ett kryss skulle innebära att båda lagen håller sig kvar, men det var tydligt att det var två segerhungriga lag på banan. I samband med att slutsignalen ljöd, fick dock Torslanda en frispark på mittplan. Eftersom detta var Örebros sjätte foul ledde denna frispark till en tiometersstraff. Straffen förvaltade Bångens högt till höger, och vändningen var fullbordad.

Målet var Bångens fjärde under kvällen, och innebär att Torslanda spelar i SFL även till nästa säsong. Örebro har dock möjlighet att lösa ut sitt kontrakt till nästa säsong redan imorgon, när Uddevalla tar emot Strängnäs. Skulle detta resultat inte gå Örebros väg, har de en sista chans hemma mot KFUM Linköping i den sista omgången.

Svenska Futsalligan

Torslanda IK – Örebro SK Futsalklubb 9-8 (4-7)

Mål Torslanda: Bita Bångens (4), Albert Hansson (2), Hampus Furublad, Patrik Falk och självmål.

Mål Örebro: Alen Rastoder (2), Simon Blomqvist (2), Henrik Lara Rodriguez (2) och Dennis Gerzic.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img