Strängnäs förstörde guldfesten i Uddevalla

IFK Uddevalla Futsal vandrade ut i ett välfyllt Agnebergshallen med vetskapen om att seger skulle innebära säkrat SM-guld och firande med hemmasupportrarna.

Starten av matchen satte genast igång festen. Albert Hiseni rullade in 1–0 redan efter sju sekunders spel.

Strängnäs hade visserligen inte ett SM-guld att spela om, men minsann en plats i nästkommande års SFL. Laget hade inga planer på att vika ned sig, utan istället kraftsamlade man direkt och totalchockade motståndarna med tre raka mål och ledning 1–3 efter drygt tio minuters spel. Muzaffer Arpacik spelade en stor huvudroll med sina två mål.

I IFK var det krampaktigt och guldnerverna började bli allt mer påtagliga. Men efter en stunds irritation i hemmalaget kunde de hämta sig och Kristian Legiec och Emilio Rossi såg till att halvtidsresultatet var oavgjort.

Trots en självförtroendehöjande avslutning av den första halvleken för IFK:s del var det Strängnäs tur att att återigen ta ledningen i matchen. Muzaffer Arpacik satte dit sitt tredje för dagen en och en halv minut in i halvlek två.

Hemmalaget kunde kvittera, men Strängnäs svarade genom att sätta dit två raka mål och gick upp i en tvåmålsledning, 4–6.

Fredrik Söderqvist kunde reducera för hemmalaget på straff, efter det att, vad det såg ut som, Rinor Nushi räddat ett skott med handen och därmed också utvisats.

Uddevalla valde därefter att spela jokerspel, och då var Strängnäs-målvakten Richard Larsson ytterst nära att skjuta in bollen i det tomma hemmamålet. Kort senare var Söderqvist centimeter ifrån en kvittering, men skottet gick i stolpen.

Jokerspelet fortsatte och Strängnäs fortsatte att försvara tålmodigt. Istället kunde SFL:s skyttekung Adnan Cirak avgöra tillställningen från egen planhalva.

IFK Uddevalla Futsal–Strängnäs FC 5–7 (3–3)

Målen, IFK: Albert Hiseni 2, Kristian Legiec, Emilio Rossi, Fredrik Söderqvist

Målen, Strängnäs: Muzaffer Arpacik 3, Emil Fritzell, Henok Berhane, Adnan Cirak, Rinor Nushi