Maravilla redo att vinna första guldet som tränare: ”Det jag är här för”

0
Foto: David Gerd

Dagen är kommen. Under söndagseftermiddagen kan IFK Uddevalla Futsal säkra sitt tredje raka SM-guld. Seger mot Strängnäs och guldet i säkrat. Dessutom finns nu chansen för laget att för första gången få säkra det hemma i Agnebergshallen.

– Det ska bli jätteroligt, det är ju en guldmatch. Det blir inte mycket bättre än så. Förhoppningsvis kommer det mycket folk och gör hela upplevelsen mycket bättre också, säger IFK:s huvudtränare Hector Maravilla till Futsalmagasinet.

Uddevalla har vunnit guld de två senaste säsongerna. 2017 i Helsingborg och 2018 i Örebro. Den här gången vill man inte missa chansen att få göra det på hemmaplan. En chans man fasktiskt hade 2016, men då var det IFK Göteborg som tog hem guldet efter en tajt finalmatch.

– Vi hade ledningen men tappade sista fem, så nu har vi återigen en chansen att ta guldet på hemmaplan. Det ser bra ut och det ska mycket till om vi inte gör det. Vi måste tappa det helt för att misslyckas i den här matchen. Vi har mycket erfarenhet och har spelat många stora matcher, nervositeten finns inte utan vi kommer gå ut och spela vår futsal.

I Strängnäs finns skyttekungen Adnan Cirak som stått för otroliga 35 mål den här säsongen. Men honom är inte Maravilla orolig för.

– Deras främsta styrka ligger i kontringsspelet. De ställer om väldigt snabbt. Och så självklart att de har en duktig avslutare i Cirak, men han kommer få det tufft mot oss.

Odds: IFK Uddevalla–Strängnäs
1: 1.08 X: 10.50 2: 9.25
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Hur ska det bli att stå vid sidan som tränare i en sådan här match?

– Det är klart att det ska bli roligt. Det är därför jag är här och fick ta över som tränare i klubben. Det var för att fortsätta jobba vidare och jaga fler titlar. Och det är jag ju på väg att göra, så jag har väl skött mig rätt bra än så länge får jag väl säga.

Skulle det dock inte bli seger mot Strängnäs är inte guldet kört. Då avgörs det istället nästa söndag i den sista omgången. Då ställs Uddevalla mot Norrköping på bortaplan.

– Men det är klart det är mycket roligare att vinna här hemma. Förmodligen är det inte lika mycket publik i Norrköping heller. När det gäller SM-guld ska det vara tryck på läktaren. Vi vinner gärna hemma då det finns mycket folk som tittar på oss. Skulle det inte bli så får man ladda om och se till att göra det bättre nästa helg. Men jag tror alltid på seger.

IFK Uddevalla Futsal–Strängnäs FC sparkas igång 16.00 i Agnebergshallen.