Glans tremålsskytt i sista hemmamatchen

För två omgångar sedan kunde Stockholmslaget Djurgårdens IF säkra kontraktet till fortsatt spel i SFL. Men det hindrar inte laget från att vinna fler matcher. Under seriens näst sista omgång kunde man inkassera tre nya poäng efter att man vunnit hemma mot Halmstads BK med 5-3 i söndags.

Stor matchhjälte för hemmalaget blev lagets Emil Glans som stod för tre av lagets fem mål under matchen. Just Emil Glans skulle öppna målskyttet i Brännkyrkahallen, som för dagen var Dif:s hemmaplan, redan efter tre minuters spel. Sedan skulle det dröja till matchminut 13 innan vi skulle få se nästa mål, då en kvittering av Halmstads Marc Brandin som betydde. Men glädjen över kvitteringen skulle bara vara i fem minuter för HBK. Detta efter att Djurgården gjort två raka mål och gått upp till en 3-1-ledning i matchen som också blev halvtidsresultatet.

Inom loppet av fyra minuter av den andra halvleken så skulle matchens huvudperson Emil Glans göra både 4-1 och 5-1 för hemmalaget. En stark öppning som talade mycket för att man skulle gå segrande ur detta. Gästande Halmstads BK hann med att göra två mål och putsa till siffrorna till 5-3 men kom aldrig närmare än så.

Matchfakta

SFL

Djurgårdens IF – Halmstads BK 5-3 (3-1)

Målskyttar, Djurgårdens IF: Emil Glans 3, Junior Toko, Daniel Lindgren Zachrison

Målskyttar, Halmstads BK: Marc Brandin, Reza Mizai, Janagha Karimi

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img