Hammarby redo med fullt manskap: ”Vi kommer inte fega idag”

Hammarby har stått för en stark säsong i SFL och redan inför den sista omgången är silvermedaljen säkrad. Idag avgörs det om det stannar där – eller om det blir guldfirande på Söder.

Det ska dock ganska mycket till för att det ska bli guld för Bajen när SFL ska avslutas under söndagseftermiddagen. IFK Uddevalla Futsal sitter i förarsätet med en poängs försprång, och skulle de vinna sitt bortamöte med Norrköping spelar det ingen roll hur Bajens match slutar. Men chansen finns där.

– Vi kör på. Det är vår sista match och vi vill avsluta snyggt i Eriksdalshallen. Självklart har vi stenkoll vad matchen kan ha för betydelse. Det är en liten bonus för oss med tanke på att Uddevalla föll något oväntat förra helgen mot Strängnäs, säger Bajens huvudtränare Daniel Blanco till Futsalmagasinet.

Hur känns det att få avsluta med en sådan här match på hemmaplan?

– Jätteroligt att det blir en sådan här avslutning av serien. Jag tror ingen hade räknat med att sista omgången skulle leva när serien började, och att då vi är ett av lagen som får vara med om det här är sjukt roligt.

Torslanda är laget som ska besegras för att guldchansen ska finnas för Hammarbys del. Ett lag som i praktiken redan har säkrat sin plats i nästa års SFL-spel.

– Det är ett otroligt kämpande lag, så det blir en tuff match. Det kommer inte finnas något tillfälle att slappna av överhuvudtaget, även om de nästintill är helt klara på pappret. De kommer köra på.

LÄS OCKSÅ: Landslagsmålvakten avslutar karriären

Alla matcher i den avslutande omgången kommer att starta samtidigt. Därmed kommer säkerligen flertalet i Eriksdalshallen hålla ett öga på hur det går i Norrköping–IFK Uddevalla.

– Vi kommer inte att ändra på så mycket efter hur det går i den matchen. Sedan får vi se vad som händer under matchens gång, och kommer naturligtvis hålla koll. Vi kommer ändå gå för det, vi har ingenting att förlora. Vi kommer inte fega idag.

Silvret är som sagt redan säkrat, och därmed har de precis som Blanco är inne på inte mycket att förlora. Oavsett om dagen slutar med guld eller silver ser huvudtränaren tillbaka på en fin säsong.

– Det har varit jättebra. Hade du sagt det här, att vi minst kommer få silver, till mig innan säsongen hade jag tagit det alla dagar i veckan. Ser man på vår prestation, hur hårt vi jobbat under hela säsongen och hur mycket våra spelare offrat från deras fotbollskarriärer för att vara med här visar vi verkligen att vi är där. Vi har visat att vi har i toppen att göra i år.

Hammarby kommer till söndagens avgörande med full trupp. Adam Kasa dras precis som tidigare med skadeproblem och spelar inte. Matchstart 16.00.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img