IFK Uddevalla Futsal är svenska mästare

Det började darrigt i bortamötet med Norrköping under den avslutande omgången i SFL. Men sedan vaknade guldjagande IFK Uddevalla Futsal till liv och kunde fira sitt tredje raka SM-guld.

Norrköping, som jagade nytt kontrakt, fick en drömstart i matchen när Esat Jashari sköt in ledningsmålet efter drygt fyra och en halv minut. Ett mål som skapade rejäl darr hos gästerna.

Men när Bilal Moussa kvitterade elva minuter in i matchen släppte det för ett pressat Uddevalla. Då kunde laget dessutom göra både 1–2 och 1–3 via Petrit Zhubi och Albert Hiseni och laget gick till pausvila med en betryggande ledning.

När ”Mido” i början av den andra halvleken utökade till 4–1 kändes ett guldfirande inte längre alltför långt borta hos gästerna.

Men Norrköping gav sig inte, utan istället kunde Sanel Hamzic reducera från snäv vinkel.

Med lite mer än två minuter kvar av matchen kom reduceringen till 3–4, och det var återigen match. Dessutom drog Uddevalla på sig sin femte frispark kort därefter.

Men trots jokerspel kunde Uddevalla sedan hålla ut, och fira ett nytt SM-guld. Det tredje på raken, för att vara exakt.