ÖSK spelar vidare i SFL: ”Skönt efter en jobbig säsong”

Det såg ut som att ÖSK Futsal skulle gå mot en förlust och nedflyttning. Sedan visade laget att de hör hemma i SFL när de vände ett 0-6-underläge (!) hemma mot KFUM Linköping. ”En match jag aldrig kommer glömma”, säger tvåmålsskytten Henrik Lara Rodriguez efter matchen.

Det finns många historier inom idrotten där lag stått för enstående upphämtningar. För svensk del kan man lätt gå till fotbollen och ”Bragden i Berlin” när landslaget vände underläge 0-4 till 4-4 på Olympiastadion. Eller varför inte kolla på hockeyn och kvartsfinalen i VM 2003. Sverige låg under med 1-5 mot Finland i ett kokande Hartwall Arena i Helsingfors innan man lyckas vända och vinna med 6-5.

Under söndagen var det inget landslag på ett fullsatt Olympiastadion eller en stekhet finsk hockeyarena. Istället var det blygsamma 123 personer i Gamla Idrottshuset i Örebro som fick bevittna idrottshistoria.

– Det kanske låter konstigt men jag var aldrig stressad. Känslan var hela tiden tiden att vi skulle vända matchen, säger Lara Rodriguez som trots allt medger att det ändå var en svår situation laget satt i, med 0-6 i baken efter inte ens en halvlek spelad.

– Sportchefen (Christoffer Wickman) kom in i pausen och sa att Strängnäs ledde och att vi behövde tre poäng för att hålla oss kvar. Då blev det lite hetsigt.

ÖSK hade då hunnit göra tre snabba mål innan paus. I andra halvlek kom nästa kalldusch då Linköping snabbt utökade till 3-7.

– Inte ens då kändes det oroligt, vi ändrade taktik och bara började köra och det funkade. De blev trötta och då var det bara för oss att ånga på, säger Lara Rodriguez och fortsätter.

– Det är såklart en match man aldrig kommer glömma, att vända 0-6 till seger är helt sjukt. Jag har varit med om vändningar men inte på det här sättet.

ÖSK har haft en tung säsong, inte bara sportsligt. I början av februari gick Roffe Helander hastigt bort. Roffe har under många år varit en omtyckt person i idrottslivet i Örebro och ÖSK. Endast veckor tidigare hade lagets tränare Fredrik ”Honken” Holmqvist behövt lämna sitt uppdrag på grund av ”personliga skäl”.

– Det har varit jobbigt, särskilt senaste tiden. Det är mycket tråkigt som har hänt och det har kanske påverkat hur vi spelat. Tyvärr har det varit en del nedsänkta huvuden på träningarna, det har inte alltid varit roligt, säger Lara Rodriguez som känner sig lättad efter segern mot Linköping.

– Det känns som man kan andas ut igen, man kan slappna av. Det har varit så mycket skit men nu är folk glada igen. Vi löste kontraktet, det är det viktigaste.

Blygsamma publiksiffran 123 personer till trots passar Lara Rodriguez på att hylla hemmafansen.

– Man märkte hur engagerade de var, särskilt under andra halvlek. De hejade och man kunde höra hur de ropade och gav tips. De betyder såklart mycket för oss.

SFL är nu över för denna säsong. Örebros säsong är kanske inget man kommer prata om om 20 år. Det är ingen ”Bragd i Berlin”, det är ingen supervändning i Helsingfors. Men det är ett lag som trots motgångar hittat kraft att hålla sig kvar i futsalens finrum. Örebro SK kommer spela futsal i SFL även nästa säsong.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img