Strängnäs inför avgörandet: ”Det är allt eller inget”

Strängnäs reste sig i elfte timmen när de med kniven mot strupen besegrade Uddevalla senast. Idag är det dags för andra måstematchen på en vecka när de tar emot Örebro FC.

Förutsättningarna inför Strängnäs match mot Uddevalla senast var solklara; vinst för Uddevalla skulle innebära guld och att Strängnäs åkte ut, medan vinst för Strängnäs skulle innebära fortsatt liv i topp- och bottenstrid. Strängnäs stod för en stark insats och åkte hem med en 7-5-seger.

– Vi är jättestärkta, har gjort bra ifrån oss på sistone. Vi har gjort två riktigt bra matcher under säsongen, mot Uddevalla och Borås borta. Det finns mycket i grabbarna, säger Strängnäs tränare Mikael Hedlund om segern.

Under söndagen tar Strängnäs emot ännu ett topplag, Örebro FC, och spelar återigen för sin överlevnad. Strängnäs står på samma poäng som Örebro SK, som ligger ovanför strecket, men med sämre målskillnad.

– Ja, vi måste vinna. Det är det vi har tränat mot och intalat oss själva om. Vi har nycklarna till att vinna. Det är hårt och rätt jobb som gäller ifrån vår sida. Vi har inte gett upp än, säger Hedlund.

Till matchen saknas Rinor Nushi, som blev utvisad senast efter att ha agerat målvakt. I övrigt ställer Strängnäs upp med ordinarie trupp, och förbereder sig under dagen genom ett lättare träningspass, gemensam lunch och en taktikgenomgång. Sen är det bara för laget att visa att de har i SFL att göra.

– Vi har alla samma mål, och vet vad vi vill. Det är allt eller inget som gäller, säger Hedlund.

Vidskepliga Hedlund är försiktig med att uttala sig om lagets chanser att stanna kvar, även om han poängterar att laget levererat i andra måstematcher. Toppstriden kommenterar han dock såhär:

– Jag tror att Uddevalla fixar det, även om de blev skakade av oss. Vi visade att man kan inte bara ställa ut dojorna. De är säkert revanschsugna, men det är tufft där uppe, säger Hedlund.

Strängnäs Futsal Club – Örebro Futsal Club (inklusive full SFL-omgång) drar igång klockan 16:00.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img