Förbundskaptenen om dubbelmötet: ”Det ska bli intressanta matcher”

För några veckor sedan släppte förbundskapten Muffe Bajraktarevic truppen till dubbelmötet mot Italien 2-3 april i Vetlanda. Det blir andra gången damlandslaget spelar på hemmaplan och den svenske förbundskaptenen tror på tufft motstånd. ”Matcherna mot Italien blir ett rejält test”, säger Muffe till svenskfotboll.se.

18 spelare har tagits ut till dubbellandskampen, av de är tre debutanter. Målvakten Josefin Månsson (Hittarps IK), Madeleine Stegius (Djurgårdens IF) och Amalia Arvidsson (IFK Göteborg Futsal) får göra sina första matcher för landslaget.

– Vi ville ha med så många som möjligt och titta på fler spelare. De nya spelarna på förra samlingen gjorde det bra och jag hoppas att vi kan hitta fler spelare som kan vara med och konkurrera. Matcherna mot Italien blir ett rejält test. Jag skulle tippa att de tillhör övre skiktet i Europa, säger Muffe.

Trots det tuffa motståndet är Muffe hoppfull inför matcherna. Han menar att det kommer bli en bra värdemätare och hoppas att den svenska publiken sluter upp bakom laget.

– Om vi vill ta nästa steg måste man kunna mäta sig med de här nationerna. Nu kommer vi att se om vi är ifatt eller en bit ifrån. Jag hoppas att vi kan bjuda på samma underhållning som vi gjort utomlands under det senaste året. Det låter som att vi kommer få bra stöttning i Vetlanda och vi är taggade för att spela på hemmaplan.

Matcherna spelas i Iscar Arena, matchstart är 19.00 båda dagarna.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img