Sverige vann i Vetlanda

Ikväll spelades den första matchen av två mot Italien i Iscar Arena i Vetlanda. Efter en jämn match var det Sverige som drog det längsta strået. Matchen slutade 3-2 efter att Falcao-duon Susan Varli och Nazanin Vaseghpanah blev segerorganisatörer.

”Matcherna mot Italien blir ett rejält test”, sa förbundskapten Muffe Bajraktarevic inför veckans möten i Vetlanda. Det var ett Italien man visste skulle bli svåra, det var ett Sverige man inte riktigt visste vad man skulle förvänta sig av.

Det var Italien som tog kommandot i matchen. Innan minuten var spelad hade Hilma Lundqvist i Sveriges mål tvingats göra en fin parad. Italien hann även med en stolpträff innan 0-1 kom till bortalaget efter ett fint anfall avslutat av Federica Belli som enkelt kunde rulla in bollen i mål.

Italien fortsatte skapa chanser under kommande minuter, det kändes därför lite oväntat när Sverige lyckades göra 1-1 genom Nazanin Vaseghpanah, oavgjort i paus.

Italien återtog ledningen i början av andra halvlek men Sverige lyckades återigen kvittera. Vaseghpanah fick göra sitt andra mål för kvällen och Sverige slutade inte där. Susan Varli gjorde 3-2 för Sverige och trots jokerspel av italienskorna lyckades man inte få mål på en för dagen briljant Hilma Lundqvist i det svenska målet.

Nu ska man inte dra för stora växlar av en träningsmatch men seger mot Italien bådar gott inför framtiden. Sverige har visat att man har på den internationella scenen att göra och ytterligare en chans får man redan imorgon. Då spelas det andra och sista möte mot Italien i Iscar Arena, precis som idag startar den 19.00 och sänds i C More.

Matchfakta

Landskamp

Sverige – Italien 3-2 (1-1)

Mål Sverige: Nazanin Vaseghpanah (2), Susan Varli

Mål Italien: Federica Belli, Alessia Grieco

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img