Stefan Ostojic får dra på sig landslagströjan igen: ”Jag har längtat”

Petrit Zhubi bröt ett nyckelben under SM-guldmatchen mot Norrköping för en dryg vecka sedan. Det gör att han tvingas lämna återbud till det svenska landslaget som reser till Kroatien inom kort för en träningsturnering.

In i hans ställe kallas Nacka Juniors Stefan Ostojic, som därmed gör comeback efter en tids frånvaro från Blågult.

– Det är kul. Det känns väldigt att vara tillbaka igen, säger Ostojic till Futsalmagasinet.

Ostojic har dock varit aktuell för trupper även tidigare den här säsongen, men har då tvingats tacka nej, berättar han.

– Jag har blivit kallad tidigare, men har fått tacka nej två gånger i rad. Nu tänkte jag att om det inte går nu så blir jag aldrig mer kallad. Jag har gjort det bra och uppskattar att bli kallad.

Säsongen för såväl Ostojic som hans klubb Nacka Juniors har varit svängig. Allt började väldigt bra och laget visade att man hade i toppen att göra, men mot slutet av säsongen tappade laget mark och landade till slut på en femteplats.

– Vi gjorde det bra i början, men sen är det en lång säsong vilket kräver att det ska vara på topp hela tiden. Anledningen till att vi fallerar lite är att vi är en mindre förening och inte har förutsättningarna till att ge ut löner och satsa och så som andra klubbar. Hade vi haft lite mer för löner skulle vi nog kunna vinna serien. Individuellt vet alla att vi är duktiga. Men utan en liten morot gör man det inte helhjärtat, tyvärr, säger Ostojic som tror på förbättring till nästa säsong:

– Nästa år kommer nog ersättning, som gör att inte spelare försvinner i slutet. De sista matcherna avgör serien, så är det.

Hur ser du på framtiden? Blir det fortsatt spel i Nacka Juniors?

– Jag har inte tänkt så långt, nu är det fullt fokus på Kroatien så får man se vad som händer efter det.

Hur ska det bli att återförenas med landslagsgänget?

– Det ska bli kul, jag har längtat efter det här. Att få träffa alla grabbar igen. Vi har haft mycket kontakt, och jag har saknat det. Det är speciellt att åka iväg, då blir det ännu bättre lagsammanhållning.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img