Svensk seger mot Tadzjikistan – trots tappad storledning

0
Foto: Bildbyrån

Efter söndagens uddamålsförlust hade Sverige under måndagskvällen chans på revansch när match två av tre i fyrnationsturneringen stundade. Tadzjikistan stod för motståndet, vilket på pappret kändes som en given svensk seger inför drabbningen.

Det började också väldigt bra för Blågult. Trots en något trevande inledning skulle man kort därefter koppla ett rejält grepp om matchen. Adnan Cirak spräckte målnollan, innan Kristian Legiec mindre än minuten senare tryckte in tvåan på frispark. I samma situation visades motståndarlagets målvakt ut efter att ha fällt en svensk spelare som kom fri.

Sverige öste på och kunde gå till pausvila med en betryggande 6–1-ledning.

Men i den andra halvleken raserades den stora ledningen. Visserligen kunde Adnan Cirak till att börja med utöka den till 7–1, men därefter satte Tadzjikistan fem raka mål. Flertalet av dem när Sverige valde att spela jokerspel, det vill säga med en extra utespelare och tomt mål.

Under tisdagen spelas den avslutande matchen mot Ungern.

Matchfakta

Träningslandskamp

Sverige–Tadzjikistan 7–6 (6–1)

Målen, Sverige, Adnan Cirak 2, Kristian Legiec 2, Fehim Smajlovic, Pascal Olsson, Nima Kadivar