Säf om landslagsdebuten: ”Lärt mig otroligt mycket”

Säsongen började på bänken som reservmålvakt i klubblaget Borås AIK. När säsongen summeras är Viktor Säf en av de som visat att han är en utmanare till att få spela VM-kvalet i höst. ”Det har varit riktigt kul men det var inget jag förväntade mig”, säger Viktor Säf efter sitt första läger med landslaget.

Igår avslutade landslaget sin samling i förbundskapten Matija Dulvats hemland Kroatien. Facit i fyrnationsturneringen mot Montenegro, Tadzjikistan och Ungern blev en vinst och två förluster. För Viktor var detta första gången han följde med landslaget.

– Jag fick ett samtal några veckor innan truppen var ute officiellt. Nicklas (Asp, assisterande förbundskapten) ringde och sa att jag blivit uttagen. Det var kul att höra men jag skulle ändå säga att det kom lite oväntat. Inför säsongen hade jag satt som mål att kanske få chansen i landslaget nästa säsong, nu blev det tidigare, säger Viktor som fick speltid i två av tre matcher.

– Jag satt på bänken mot Montenegro, spelade hela mot Tadzjikistan och halva mot Ungern. Det har gått helt okej men man var ganska nervös såklart. Jag är nöjd även om jag tycker att jag kunde gjort det ännu bättre.

Förutom att det har varit roligt säger Viktor att lägret har varit väldigt lärorikt. Särskilt beröm ger han till förbundskapten Matija Dulvat.

– Han ska verkligen ha en stor eloge, det märks att han kan mycket och vet vad han pratar om. Det har varit mycket nytt och jag har lärt mig ännu mer än jag trodde inför. Alla här är så bra, allt blir på en högre nivå. Det märks att vi har mycket kvar att lära i Sverige.

Nu väntar ett par veckors ledighet innan försäsongen drar igång för Viktor Säf och de övriga i SFL. För spelarna i landslaget finns det, förutom en säsong i SFL, något annat att se fram emot, nämligen höstens VM-kval. Viktor menar dock att han inte vågar räkna sig till den skaran, inte än åtminstone.

– Det hade såklart varit kul att vara med i höst men jag tänker inte så mycket på det. Nu ligger fokus på att ladda och förbereda sig för att göra en så bra säsong som möjligt i Borås, sedan får vi se vad som händer, men självklart hade det varit kul att spela VM-kval, avslutar Viktor.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img