Elitsatsningen hotad – stora förändringar kan vara på gång i mästarklubben

0

På måndag är det dags för årsmöte i IFK Uddevalla. Då kan mycket komma att förändras i den klassiska fotbollsklubb som även under senare år skördat stora framgångar via sin futsalsektion, IFK Uddevalla Futsal.

Nu kan dock en stor förändring vara på gång i klubben. En motion om att göra klubben till en alliansförening ska avhandlas och beslutas om under måndagens årsmöte. En motion som kom in redan till fjolårets årsmöte, men som då även drogs tillbaka. Det här rapporterar tidningen Bohusläningen om.

– Inom futsalens A-trupp och ledarstab finns ett brett stöd för den här tanken i och med framgång och utveckling. Den stora fördelen blir att futsalen i så fall kan ha en egen ekonomi och fånga de som bara vill jobba för futsal. Att vara kvar under klubben och varumärket IFK Uddevalla gör att man behåller sin plats i seriesystemet. En egen, ny förening hade fått börja om från botten, men den här lösningen accepteras av fotbollförbundet, säger Håkan Kragnert, mångårig IFK-medlem och ledare, till tidningen.

Ledamoten Jan-Ove Malm berättar för samma tidning att IFK:s styrelse är inne på samma spår som motionens innehåll.

Skulle inte det här bli verklighet skulle det trefaldiga mästarlaget IFK Uddevalla Futsals elitsatsning vara hotad.

– Vi har försäkrat oss om stöd och råd från fotbollförbundet, Sisu och föreningar som tidigare genomfört samma förändring. Det är angeläget att det blir så. Annars finns risken att elitsatsningen i IFK futsal inte kan fortsätta, avslutar Håkan Kragnert.

Fortsättning följer, helt enkelt. På måndag kan Sveriges just nu främsta futsallags framtid avgöras.