Bekräftat: Tolv lag och slutspel nästkommande säsong

Precis som Futsalmagasinet tidigare skrev om under den här säsongen kommer SFL att vara en tolvlagsserie framöver där även slutspelet återinförs till nästa säsong. Förslaget hade då röstats igenom av klubbarna, men allt var ännu inte helt spikat.

Men nu är det helt bekräftat att så är fallet. Det kommunicerar Svensk Elitfotboll ut.

Norrköping FK, Halmstads BK och KFUM Linköping lämnade ligan. Uppflyttade blev AFC Eskilstuna. Till den nästkommande säsongen kommer de två sämst placerade lagen att degraderas, medan de åtta främsta tar sig in i slutspelets kvartsfinaler.

Lasse Ternström, ligaansvarig för SFL på Svensk Elitfotboll, kommenterar ändringen på Sef:s hemsida.

– Vi märkte att det blev många och långa resor för SFL-klubbarna. Det har tagit på krafterna för de ganska små och ekonomiskt utsatta föreningarna och vi väljer därför att minska ner antalet lag i SFL för att ge klubbarna med andrum, säger han till sajten och fortsätter:

– Även fast vi fick en spännande upplösning på årets SFL, där allt avgjordes i den sista omgången, så väljer vi också att återinföra slutspelet. Vi upplever att vi saknar den hype och den spänning som utslagsmatcher för med sig och vi tror att vi kan nå ut med sporten ännu bättre om vi återgår till upplägget med finalspel.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img