Per Broberg lämnar SvFF efter sju år: ”Läge att gå vidare”

0

Per Broberg är en av pionjärerna inom svensk futsal. För drygt tolv år sedan fanns han med när Göteborg FC (dagens IFK Göteborg Futsal) startades. När herrlandslaget startades fem år senare, 2012, blev han Sveriges första förbundskapten i futsal. Dessutom anställdes han som utvecklingsansvarig för futsal på Svenska Fotbollförbundet.

Till en början arbetade han med dessa två uppdrag parallellt, men några år senare – och fram tills nu – har han kunnat fokusera på uppdraget som utvecklingsansvarig av sporten helt och hållet. Men nu, efter sju år i tjänst på SvFF, väljer nu Broberg att kliva av sin roll.

– Jag är väldigt stolt över det utvecklingsarbete som jag har varit med och genomfört under mina sju år på SvFF. När jag anställdes 2012 var sporten futsal i en uppstartsfas, då arrangerades enbart SM och DM. De två första åren kombinerade jag utvecklingsansvaret med uppdraget som förbundskapten för herrlandslaget. Idag spelar 1600 lag i 700 föreningar futsal, många av de målen som sattes upp redan 2012 är uppfyllda. Nationellt seriespel, tränarutbildning, TV-sända landskamper, herr, dam- och ungdomslandslag, säger Per Broberg i ett pressmeddelande på svenskfotboll.se.

Per Broberg är välkänd inom futsalkretsar och har arbetat hårt för sporten under sina år på förbundet. Men nu ser han fram emot nya utmaningar i livet.

– Det har varit fantastiskt lärorika år och det finns många utmaningar kvar för sporten, jag är mycket nöjd med det arbetet som jag har åstadkommit. Nu är det läge för mig att gå vidare mot nya utmaningar och lämna över till andra att fortsätta driva utvecklingen framåt.

Håkan Sjöstrand är generalsekreterare på SvFF, och säger följande om Brobergs insatser och betydelse för svensk futsal:

– Svensk futsal har utvecklats enormt under de senaste åren. Jag vill tacka Per för hans stora engagemang och värdefulla insatser för sporten. Per har varit en starkt bidragande faktor till att svensk futsal är där den är idag, och han är en väldigt uppskattad kollega och person.

Futsalmagasinet har sökt Per Broberg, som tills vidare hänvisar till ovan citat i pressmeddelandet.