Fredrik Augustin blir Torslanda trogen: ”Det ger mig mycket”

0
Foto: David Gerd

Torslanda IK Futsal presenterade nyligen en för supportrarna efterlängtad nyhet. Lagets huvudtränare Fredrik Augustin har förlängt sitt kontrakt ytterligare en säsong.

– Det känns jättebra. Som jag sa i intervjun på vår hemsida så har vi arbetat hårt i många år och nu har vi klarat av en generationsväxling på ett bra sätt. Många är väldigt laddade inför säsongen och det ger mig väldigt mycket energi, säger Fredrik Augustin till Futsalmagasinet.

Var det en självklarhet för dig att fortsätta?

– Det är klart att man gått och funderat. Det var en lång säsong jämfört med innan, och jag visste väl inte riktigt hur jag skulle reagera. Men det blev positivt och nu känner jag mig otroligt laddad, säger huvudtränaren som hunnit prata med en hel del spelare innan beslutet togs:

– Jag har fått väldigt bra respons. Spelarna har haft väldigt kul, och är laddade för en ny säsong.

Kan publiken vänta sig något nytt i spelet hos Torslanda kommande säsong?

– Definitivt. De senaste tre åren har vi tränat mycket på ett sätt, men sedan spelat de flesta matcherna på ett annat. Mot slutet började vi försöka spela väldigt offensivt och med hög press, alltså på ett helt annat sätt än vad folk är vana vid att se Torslanda. Det funkade bra, och det kommer vi jobba mer med. Vi vill att motståndarna ska anpassa sitt spel när de möter oss, och inte tvärtom.

Finns det aktuella nyförvärv på gång?

– Det tror jag allt, men mer än så kan jag inte säga, avslutar Augustin.