Skada hotade VM-kvalet – men positiva besked för Legiec

Till hösten spelar Sveriges landslag ett viktigt VM-kval. Ett kval som landets storstjärna Kristian Legiec riskerade att missa på grund av en knäskada. Men veckans magnetröntgen visade positiva besked.

Kristian Legiec är lagkapten för det svenska landslaget och är den spelare som gjort flest futsallandskamper någonsin för Sverige. Det är därför inte heller konstigt att han räknas som nyckelspelare i Matija Dulvats bygge.

Till hösten väntar en ny säsong, och för Kristian Legiec är det en oviss sådan. För tillfället står han nämligen utan klubb.

– Jag sitter i en svår situation i och med att jag bor i Malmö, och där finns ingen SFL-klubb. Sedan finns inte ekonomin i klubbarna för att jag ska kunna pendla. Så det är tyvärr en ekonomisk fråga, både för mig och för klubbarna, säger Legiec som däremot lovar spel i Champions League:

– Jag kommer spela CL, så känns det, men vet ännu inte i vilken klubb.

Planerna för höstens futsalspel kunde dock fått sig en rejäl törn. Under en fotbollsmatch skadade sig Legiec, och framtiden var länge oviss.

– Jag var helt inställd på att menisken skulle vara av, eller något liknande. Knät låste sig helt under en fotbollsmatch. Jag var och kollade upp det och fick tid för en magnetröntgen hos läkaren i MFF. Jag fick svaret att det inte var skador på varken korsband eller menisk, så det känns helt underbart.

Utöver Champions League och eventuellt spel i SFL hägrar något ännu större i höst. I oktober reser herrlandslaget till Kroatien för spel i VM-kvalets Main round.

– Siktet har hela tiden varit inställt mot VM-kvalet, så det känns väldigt skönt att det inte är någon oro kring det.

Nu väntar en kort tids rehab för att stärka musklerna runt knät. Sedan dröjer det nog inte länge förrän Sveriges meste landslagsspelare åter syns på en futsalplan.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img