Så spelas Nordic Futsal Championship

0
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Andra veckan i augusti drar säsongen officiellt igång och den inleds med en nordisk tradition, nämligen Nordic Futsal Championship för klubblag. Förra året spelades den i Danmark men denna gång är det Örebro FC som står för värdskapet.

Örebro FC som förra säsongen deltog i den nordiska tävlingen har lyckats skrapa ihop ett startfält med lag från Sverige, Norge och Danmark. Förutom arrangören själv så deltar Hammarby IF och svenska mästarna IFK Uddevalla.

Från Danmark deltar Brøndby IF, København Futsal och JB Futsal Gentofte som kommer till tävlingen som regerande mästare. Från Norge deltar Sjarmtrollan IL och Utleira Futsal.

Så spelas Nordic Futsal Championship

Inför varje upplaga så bestämmer arrangören själva hur tävlingen ska genomföras och tävlingsledningen har kommit fram till att årets upplaga ska spelas som ett slutspelsträd med kvartsfinaler, semifinaler, final samt placeringsmatcher under tävlingens tre speldagar.

Kvartsfinal

IFK Uddevalla – Brøndby IF

Sjarmtrollan IL – Utleira Futsal

JB Futsal Gentofte – Hammarby IF

København Futsal – Örebro FC

Nordic Futsal Championship spelas den 9 – 11 augusti i Idrottshuset.