LISTA: Fem saker att se fram emot under försäsongen

Klockan 15.00 den 12 oktober sparkas säsongens första boll igång i SFL. Efter många månaders väntan så är det äntligen dags igen, men först ska en försäsong avverkas där nya spelidéer ska nötas in, formen ska sättas och nyförvärv ska komma in i sina nya klubbmiljöer.

I väntan på att klubbarna ska släppa sina program för försäsongen så kan vi passa på att tipsa om de stora händelserna nedan som sker innan seriepremiären.

Nordic Futsal Championsship, Örebro: 9-11 augusti

Sensommar är lika med stadsfestivaler och ispremiärer för hockeyeliten men för den futsal-entusiastiske är den lika med Nordic cup och denna gång står Örebro FC för festen när den nordiska eliten samlas i gnällbältet. Missa chansen att se Örebro, Hammarby och svenska mästarna IFK Uddevalla sätta sina första avtryck för säsongen. 

IFA World Cup, Hong Kong: 19-25 augusti

Några veckor efter Nordic Cup i Örebro så tar Hammarby sitt pick och pack och flyger till den betydligt större metropolen Hong Kong, för att försvara de svenska färgerna i IFA World Cup som arrangeras av International Futsal Alliance. Vi har tidigare haft svenskt deltagande form av Falcao FC som tillsammans med Lindahl FF åkte ner till Katalonien för att tävla i damklassen. Detta äventyr resulterade i ett VM-brons. Kan södermalmarna toppa detta?

Dubbellandskamp, Karlskrona: 23-24 september

I slutet av september samlar Matija Dulvat och Nicklas Asp ihop landslaget för säsongens första landslagssamling, som blir oerhört viktig inför VM-kvalet som är senare i höst. Förutom träning och teori så står ett dubbelmöte med Tyskland på schemat. 

Örebro Open Futsal Cup: 4-6 oktober

I början av oktober bjuder ÖSK Futsal på futsalfest och den fjärde upplagan av Örebro Open Futsal Cup. I förra upplagan deltog två lag från Afrika, så det blir spännande att se vad tävlingsledningen har kokat ihop denna gång. Detta är för övrigt ett ypperligt tillfälle för Örebroarna att se ÖSK slipa på det sista inför SFL. 

Champions League Main round, Uddevalla: 8-12 oktober

För tredje säsongen rad så återvänder Champions League-kvalet till Uddevalla och detta är första gången som Main round spelas i Sverige. Förutom tuffare motstånd så blir detta första riktigt testet för den nykomponerade tränarduon Andrés Moncada och Patrik Persson. 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img