Hammarby föll mot Gentofte i kvartsfinalen

Klockan 18.00 på fredagskvällen sparkades Nordic Futsal Championship igång med den första kvartsfinalen mellan Hammarby IF och danska mästarna JB Gnetofte Futsal.

Publiken skulle få se två lag som ville spela futsal. Hammarby pressade högt upp mot ett Gentofte som var oerhört duktiga på att vårda boll och ta sig förbi sina motståndare.

Arslan kunde efter tre minuter ge Hammarby ledningen efter att Hammarby utnyttjat en omställning där Arslan kan överlista målvakten med en retur. Kristian Legiec hade strax efteråt två möjligheter på kvittering för Gentofte.

Sju minuter in fick Lekström i Hammarbymålet ta fram en enhandsräddning efter att danskarna tagit sig förbi ett stillastående försvar. En kvittering och en ledning skulle sedan komma för danskarna. Med en minut kvar tappar Hammarby boll och Larsen som gjorde 2-1 tar skott och fastställer halvtidsresultatet.

MISSA INTE: Så ser du Nordic Futsal Championship

Andra halvleks inledande minut skulle bjuda på intensitet och fem avslut där Gentofte stod för fyra av dem, innan Hammarby skulle höja sig och bjuda jämnt med sitt danska motstånd.

Halvlekens första mål skulle sedan komma efter första halvan då Gentofte får en boll på fast situation som oturligt nog slinker förbi Lekström. Hammarby tar därefter in Ayranci som joker för att jaga reducering men man lyckas inte riktigt utan släpper istället in ett mål i tom bur.

Matchen blir till slut 7-2 till Gentofte som fick avsluta målskyttet med en långstraff som en konsekvens av att Hammarby dragit på sig för många fouls.

Nordic Futsal Championship: Kvartsfinal

Hammarby IF – JB Gentofte Futsal 2-7 (1-3)

Målen, Hammarby: Alan Arslan, Michel Basberber

Målen, Gentofte: Kevin Jörgensen 2, Morten Larsen 2, Oscar Merling Hansen, Okänd