IFK Uddevalla missade bronsmedaljen – Köpenhamn vände och vann

IFK Uddevalla Futsal har imponerat under Nordic Futsal Championship och spelade under söndagen bronsmatch mot Köpenhamn Futsal. En match man länge såg ut att vinna, men på slutet kunde motståndarlaget både komma ikapp och gå förbi.

1–0 till de regerande svenska mästarna kom till via ett självmål, och därefter utökade Emilio Rossi ledningen till 2–0. Innan pausvilan kunde dock danskarna reducera och fastställa halvtidsresultatet till 2–1.

Uddevalla startade den första halvleken med jokerspel, och valde även att spela så under stora delar av den andra. Det ledde till att Mosaddiq Zekria kunde serveras ett fint läge och göra 3–1.

Men som tidigare nämnt skulle danskarna få sista ordet – trots att man hade den här ledningen i 13 av den andra halvlekens 20 minuter. Först kom reduceringsmålet, och därefter kvitteringen på frispark.

Därefter valde man återigen att köra jokerspel, men den här gången ledde det istället till ett baklängesmål. Och mot slutet kom även 5–3-målet för Köpenhamn, vilket fastställde slutresultatet.

Därmed slutade IFK Uddevalla Futsal fyra i Nordic Futsal Championship 2019.

Nordic Futsal Championship: Bronsmatch

IFK Uddevalla Futsal–Köpenhamn Futsal 3–5 (2–1)

Målen, IFK: Självmål, Emilio Rossi, Mosaddiq Zekria