Sjundeplats för Hammarby – som hade många borta: ”Hade hoppats på ett bättre resultat”

0

Hammarby är en av favoriterna inför vinterns SFL.
Under helgen tog de en sjundeplats i Nordic Futsal Championship.
– Svårt att veta vad det betyder, vi hade fem-sex spelare borta, säger lagets tränare Daniel Blanco.

Bajen var ett av tre svenska lag som deltog under turneringen, där hemmaföreningen Örebro FC stått som arrangör. Det började dock tungt, första matchen slutade med förlust, 7-2 mot danska Gentofte.

– De var väldigt duktiga, samtidigt kanske inte vi riktigt kom upp i den nivån jag vet att vi kan. De kändes mer samspelta än vad vi gjorde, säger Blanco.

Fredagens match följdes sedan upp med ytterligare en förlust under lördagen. Återigen blev det stora siffror när man förlorade mot ”hemmalaget” ÖFC med 5-1, vilket innebar att man skulle spela om huruvida man skulle sluta sjua eller åtta på söndagen. Det var nämligen åtta lag som deltog under turneringen.

– Det var en bra genomkörare för vår del och ett bra sätt att komma igång med matcher. Det är en sak att träna men en helt annan sak att spela matcher, säger Blanco vars Hammarby lyckades vinna sin placeringsmatch och slutade på en sjundeplats.

– Såklart hade jag hoppats på ett bättre resultat, samtidigt har vi inte haft full trupp i helgen. Det är svårt att veta vad resultatet betyder, det var säkert fem-sex stycken som saknades.

LÄS OCKSÅ: Hammarby åker till Kina: ”En jättemöjlighet”

Nu väntar en träningsvecka innan laget åker iväg på en spännande turné. Nästa söndag lyfter flyget som ska ta spelarna och ledarna till Kina och en försäsongsturnering.

– Det kommer bli riktigt intressant, jag vet inte riktigt hur bra lagen kommer vara. Men det kommer bli en bra erfarenhet och ytterligare ett bra sätt att komma igång med matcher, avslutar Blanco.