ÖFC blev näst bästa svensklag – med finnarna i truppen: ”De såg riktigt bra ut”

0
Foto: David Gerd

Det är augusti och trupperna i futsal-Sverige är långt ifrån spikade.
Örebro FC ser dock ut att förstärka en del, och under helgens Nordic Futsal Championship fanns bland annat tre finska spelare med.
– En väldigt bra helg att spela ihop laget, säger ÖFC:s Senad Berisha.

Det har varit full fart i Idrottshuset i Örebro under helgen när Nordic Futsal Championship, NFC, gått av stapeln. Totalt har tolv matcher spelats och tre svenska lag har deltagit: Hammarby IF, IFK Uddevalla och arrangören Örebro FC, som inledde med förlust mot Köpenhamn under fredagen.

– Tråkig start på turneringen, särskilt eftersom det var kvartsfinal. Man måste vara med från första matchen om man ska ha chans på någon topplacering men tyvärr lyckades vi inte rå på dem. Tur att vi laddade om i lördags, säger Berisha.

Ja, då stod ÖFC för en stark insats. Motståndet var Hammarby och ÖFC gick enkelt segrande ur den striden, slutresultatet skrevs till 1-5.

– Det var bra att kunna studsa tillbaka, särkilt eftersom det faktiskt var en hel del publik. Man vill ju bjuda tillbaka när det kommer folk och tittar, säger Berisha.

Visst, man vill alltid vinna men samtidigt är det säsongens första matcher.

– Senad Berisha

Under söndagen väntade placeringsmatch mot Sjarmtrollan IL från Tromsö. ÖFC lyckades inte rubba norskarna, vilket gjorde att man slutade på en sjätteplats. Det gör laget till det näst bästa svensklaget under helgen, Hammarby slutade sjua och Uddevalla fyra.

Är du nöjd med helgen?

– Jo, men det tycker jag ändå. Visst, man vill alltid vinna men samtidigt är det säsongens första matcher. Det var framför allt kul att möta nya lag och att säsongen är igång, det är en bra helg för att spela ihop laget.

ÖFC hade en del nya spelare med i laget. Bland de nya ansiktena fanns det tre stycken som inte särskilt många hade sett tidigare – laget hade nämligen tre finska spelare med i truppen. Nikola Erceg, Toni Kaikonen och Taneli Kohonen.

– Det var första gången jag träffade dem men de såg väldigt bra ut. Det syns att de är futsalskolade.

– Sedan får man anpassa språket lite, min finska är inte så vass och de kan inte så mycket svenska. Som tur är finns det engelska, avslutar Berisha.