Tränat Englands bästa lag – nu ersätter han Francis Maciel i FC Rosengård

I tre år var Francis Maciel huvudtränare i division 1-klubben FC Rosengård, som han under senaste säsongen lotsade till ett SFL-kval. Inför denna säsongen valde han att lämna för Skoftebyns IF – och nu är ersättaren klar.

Detta tomrum som Maciel lämnade efter sig hoppas man kunna fylla igen med Alexandre De Santana som blir ny huvudtränare i FC Rosengård.

Klubben skriver på sin Facebook-sida att De Santana har varit aktiv i Rosengård, men också i Malmö City där han både vunnit SM-guld samt spelat i Uefa Futsal Cup.

Tidigare under våren var han i London och tränade London Helvecia som är regerande mästare i England, och innan den svenska säsongen drar igång på allvar så kommer han att följa med London-laget till den preliminära Champions League-rundan som är i slutet av månaden.

Förutom detta så ser han fram emot den kommande säsongen i FC Rosengård, och han ser även stor potential i laget:

– Jag vill hjälpa och utveckla futsal i Malmö tillsammans med FC Rosengård, säger han till klubbens Facebook-sida.

Han fortsätter:

– Vi har goda chanser att göra en bra säsong och det kommer vi att kämpa för, vi var väldigt nära SFL förra säsongen så nu lägger vi i en extra växel.

Till sin hjälp kommer Alexandre De Santana att få Vitor Fernandez som även han har spelat futsal i FC Rosengård och Malmö City. Han har också varit assisterande tränare i Hittarps IK som förra säsongen deltog i RFL.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img