IFK Uddevalla lånar från Skoftebyn

0

IFK Uddevalla går in i en ny säsong som svensk mästare för tredje året i rad. För att vara väl förberedd inför ett Champions League-spel som är i oktober så har man inlett ett samarbete med SFL-kollegan Skoftebyns IF.

Samarbetet innebär ett lån av Sophia Olofsson som nyligen kritade på för just Skoftebyn. I IFK Uddevalla återförenas hon med Patrik Persson som hon är kollega med i damlandslaget.

– Vi är oerhört tacksamma för vårt nyinledda samarbete med vår grannförening Skoftebyns IF som erbjudit oss att låna deras nya fystränare Sophia Olofsson under Nordic Championship och UEFA Futsal Champions League, skriver IFK Uddevalla på sin Facebook-sida.

Att IFK Uddevalla lånar in kompetens från seriekollegorna är inget ovanligt. Inför säsongen 17/18 lånade man in Andrés Moncada för att drilla målvakterna inför kvalet till Uefa Futsal Cup. Idag är Moncada huvudtränare i IFK Uddevalla, och säger så här om samarbetet:

– Det är jättebra att vi kan samarbeta med Skoftebyn. Det visar att svensk futsal förstått att vi måste hjälpa varandra istället för att jobba mot varandra. Spelar- och tränarmarknaden är väldigt liten i Sverige. Det handlar inte heller bara att hjälpa IFK Uddevalla Futsal. Det handlar om rankingpoäng för Sverige, så det är viktigt för hela futsal-Sverige. Jättekul att det här gått i lås.