Marrah om att lämna Nacka Juniors: ”Vill ha ett nytt äventyr”

0
Foto: David Gerd

Yanku Marrah var given i Nacka Juniors i fjol – och belönades efter säsongen med en plats i det svenska landslaget. Nyligen valde han dock att lämna för fjolårets nykomling Strängnäs FC.
– De har något bra på gång, säger Marrah till Futsalmagasinet.

Nacka Juniors slutade i fjol femma i Svenska Futsalligan. Strängnäs FC höll sig kvar med nöd och näppe i seriens allra sista omgång. Trots det väljer Nackas nyckelspelare Yanku Marrah, 24, att byta mellan dessa klubbar. För Futsalmagasinet förklarar han sitt beslut.

– Jag har fått väldigt bra vibbar av deras satsning. Jag har pratat lite med vissa spelare i Strängnäs som förklarade att de har något bra på gång. Deras upplägg, framtidsplaner och satsning lät som någonting jag ville vara med på. För mig är det kul med ett nytt äventyr och en nysatsning. Att börja om på nytt, på ett sätt.

LÄS MER: Yanku Marrah går till Strängnäs: ”Känns jäkligt bra”

Hur känns det att lämna Nacka?

– Det är tråkigt, för det är den klubb jag påbörjade min futsalkarriär i. Nacka är en bra förening och en klubb jag rekommenderar alla unga att gå till. Man utvecklas otroligt mycket där. Klubben har tagit enorma kliv sedan jag kom dit. Men sådant är livet, man vill ha nya äventyr och jag kände att det var rätt läge nu.

Ahmed Barzangi är ny tränare i Nacka Juniors och tillsattes efter att det stod klart att Eldin Kozica lämnat sin post. Marrah hann ta en diskussion med den nya tränaren innan han tog sitt beslut.

– Vi pratade lite. Det var ett bra snack. Jag känner honom sedan tidigare. Jag förklarade att jag då ännu inte bestämt mig och att dörren var öppen. Sedan kom det här på bordet och jag nappade på det.

Vad tror du om den kommande säsongen för Strängnäs del?

– Vi får se. Just nu som jag förstår det vill de vara där uppe och slåss med de stora bjässarna. Därför går jag också dit, jag vill vara med och slåss där uppe. Nu har de haft sitt nykomlingsår, och nu vet de vad som krävs för att gå hela vägen. Det räcker med ett sådant år, nu har de lärt sig av deras misstag från förra året, säger 24-åringen som nu bara längtar efter att säsongen ska dra igång:

– Det är kul med futsal. Vi börjar träna snart och det ska bli otroligt roligt.