Stor omställning för AFC Eskilstuna: ”Det håller inte att göra något halvdant”

0

Att lämna division 1 och ta sig upp till SFL är någonting många lag drömmer om. Men det är också någonting som kräver mycket av en förening. Nykomlingen AFC Eskilstuna gör sig redo för sin debutsäsong i högstaligan – och det är en stor omställning.

– Det är inte alls så som det varit förut. Det är många möten, det är mycket jaga sponsorer på nytt, det är större summor som ska in, mer personal som måste ställa upp. Det finns krav på hur saker ska vara i SFL och vi fick en lista på det från Sef. I tvåan och ettan var det i princip bara att starta matchen, säger AFC Eskilstunas sportchef Jiad Hassi i Studio FM.

Även om väldigt många människor är engagerade i klubben och gjort ett väldigt bra jobb, så gäller det nu att steppa upp rejält, säger Hassi i Studio FM.

– Vi behöver nog inte förändra så mycket, utan det handlar mer om att förbättra. Det här är första året och vi vill inte visa upp att vi inte hör hemma i SFL, eller är för långt ifrån att klara det.

Vad blir största utmaningen?

– Största utmaningen blir att få ihop allting. Varje person som jobbar med den här klubben måste kunna sin roll och göra det till 110 procent. Alla måste vara enade, vi måste framåt. Alla måste vilja åt ett och samma håll.

– Det är nu det gäller, det är högstaserien nu. Det kommer inte hålla att göra något halvdant.

Se hela intervjun med Jiad Hassi från säsongens första avsnitt av Studio FM i spelaren nedan.