Janssons ersättare klar – värvar spanjor: ”Ett rejält tillskott”

Viktor Jansson verkar lämna – och om så blir fallet står nu en ersättare redan klar. IFK Uddevalla Futsal värvar in den spanska målvakten Sergio Gómez Jiménez.

Futsalmagasinet kunde under tisdagen avslöja att Viktor Jansson som tidigare under sommaren kritade på för en fortsättning i IFK Uddevalla, nu är påväg till ligakonkurrenten IFK Göteborg.

– Viktor vill till oss och vi vill ha honom, och det är på gång. Vi är inte riktigt överens, det som kvarstår är den ekonomiska kompensationen. Där inväntar vi lite svar från Uddevalla, sa Blåvitts ordförande Christoffer Bidestedt om den potentiella värvningen.

LÄS MER: Viktor Jansson påväg till IFK Göteborg

IFK Uddevalla valde i sin tur att inte kommentera händelsen, men nu väljer man att bryta tystnaden där man tackar Jansson för hans tid i klubben och man bekräftar samtidigt att en ersättare är klar:

– Det är tråkigt att Viktor önskar att lämna oss, men förutsatt att vi kommer överens med klubben i fråga så sätter vi inga käppar i hjulet, utan önskar honom lycka till i sin framtida karriär. Vi är glada och tacksamma för den tiden han varit i klubben. När vi fick beskedet av Viktor valde vi att agera snabbt och utnyttja det breda kontaktnät som finns i klubben och hittade en bra lösning, säger huvudtränaren Andrés Moncada till klubbens Facebook-sida.

Ersättaren till Viktor Jansson blir alltså spanjoren Sergio Gómez Jiménez som de senaste åren har representerat den franska toppklubben Toulon Elite Futsal, samma klubb som Moncada och Marcus Gerd besökte förra säsongen. Han har även spelat i den spanska andraligan.

– Jag har sett Sergio träna och spela live förra året, när jag och Marcus Gerd var i Toulon under en vecka. Det är en erfaren målvakt med snabba reflexer och fantastisk positionering. Han har varit rankad topp tre bland målvakter i Frankrike under sina år i ligan. Hans erfarenhet, kunskap och höga arbetsmoral kommer att vara ett rejält tillskott till vårt lag till Champions League och SFL.

IFK Uddevalla skriver att Sergio Gómez Jiménez kommer finnas i klubben tills vidare.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img