Solberg tillbaka i Blågult: ”Värderar hans rutin väldigt högt”

Under måndagen offentliggjordes den trupp som ska ta sig an Tyskland i två matcher i Karlskrona 23 och 24 september. Ett av namnen som något överraskande dök upp var målvakten Christopher Solberg.

Efter den förra säsongen valde Christopher Solberg, 33, att avsluta sin karriär efter många år inom sporten. Då med 52 landskamper på kontot.

Men nu verkar det bli ytterligare några matcher i Blågult för målvakten. Han är nämligen uttagen till landslagets träningslandskamper mot Tyskland i slutet av september. Dessutom pekar det mesta på att han även finns med i VM-kvalet i oktober.

– Han har varit med och tränat när vi dragit igång säsongen i Göteborg. Vi har i landslaget siktet inställt på att ta oss vidare från Main round och det är vårt fokus under de här två samlingarna, säger assisterande förbundskaptenen Nicklas Asp till Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Då värderar vi rutinen på och utanför plan väldigt högt. Det är bara han och Robin som har rutinen av de tillgängliga målvakterna i Sverige av att ha spelat kval. Han har gått med på en satsning under den tiden. Det blir ett bra komplement med rutin för Viktor och Robin, men också för hela truppen.

Christopher Solberg är just nu även aktuell som expert i Futsalmagasinets Studio FM. Säsongens första avsnitt hittar du här.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img