Jansson presenterad av Blåvitt – förklarar bytet: ”Tänkte ett steg längre”

Nu är det officiellt. Viktor Jansson kommer, precis som Futsalmagasinet nyligen kunde avslöja, spela för IFK Göteborg Futsal kommande säsong.

Under sommaren förlängde IFK Uddevalla Futsal med Viktor Jansson. Men redan innan dess att säsongen hunnit dra igång lämnar han nu svenska mästaren. Under måndagen presenterades han för IFK Göteborg Futsal. Därmed gör han IFK Uddevalla-trion Petrit Zhubi, Fehim Smajlovic och Emilio Rossi sällskap till Blåvitt.

– Där jag är i min karriär just nu behöver jag träna så mycket som möjligt för att kunna utvecklas så mycket som möjligt. Då har jag inte råd att bara träna två dagar i veckan. I Göteborg är det träning fyra dagar i veckan just nu. Dessutom klaffar livet mer med träning i Göteborg, där jag bor, pluggar och jobbar, säger Viktor Jansson till Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Det är ingenting mot Uddevalla. Allt grundar sig i att jag vill träna mest och bli bäst. Det är en chans för oss yngre målvakter nu när Toffe (Christopher Solberg) slutar och Robin (Armandt) som kanske lägger av inom en snar framtid.

I somras skrev han på ett kontrakt med Uddevalla, och då diskuterade man mycket fram och tillbaka. Men efter nästan två månader i träning togs beslutet om att byta.

– Jag gav det en chans och var med i Nordic Cup bland annat, men jag vill inte känna att jag är på träningen och kan mest som 22-åring och bara spelat i två år. Jag vill kunna bli utskälld av någon som är bättre och har ännu mer erfarenhet än den lilla jag hunnit få på ett år i klubben. Jag känner att jag i den här åldern behöver ett år till med massiv träning för att kunna fortsätta utvecklas.

IFK Uddevalla Futsal, som till stora delar är ett helt nytt lag, går en spännande säsongsinledning till mötes med Champions League på hemmaplan. Något som naturligtvis lockade Jansson.

– Champions League var jag absolut öppen till och det är såklart en krydda för säsongen om jag spelat i Uddevalla. Det hade varit tre otroliga dagar med häftiga matcher, men slår man ut det på 365 dagar är möjligheten till utveckling resterande del av året viktigare. Det är inte bara tre dagar som gör hela säsongen, så där fick jag tänka ett steg längre och tyvärr då även välja bort Champions League.

IFK Göteborg Futsal har fått in några riktigt vassa nyförvärv – och Jansson tror på en spännande säsong med sitt nya lag.

– Det ska bli intressant, med tanke på vad de håller på att koka ihop. Nicklas Asp har varit tydlig med vad han vill och tycker. Kul att klubbar våga satsa, och vågar öka träningsdosen. Det tror jag ger resultat. Just nu tror jag IFK Göteborg är det bästa stället att utvecklas på för min del.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img