Cirak: ”En satsning krävdes för att jag skulle stanna”

Fjolårets skyttekung Adnan Cirak blir Strängnäs trogen. Nyligen kritade han på för ett nytt år med klubben – och förklarar nu vad som fick honom att stanna trots andra erbjudanden.

– Jag trivs bra och allt känns bra här. Det var lite andra saker som var aktuellt, men i slutändan blev det inte lika bra som att förlänga här, säger Adnan Cirak till Futsalmagasinet.

LÄS MER: Skyttekungen förlänger med Strängnäs

Vad fick dig att förlänga?

– Jag satt ned och pratade med sportchefen och tränaren och sa det att är det något som ska få mig att stanna är det att det kommer en satsning från klubben där vi verkligen går för slutspel. Vi hade ett bra snack, och klubben har visat att man vill det här, säger han.

Vilka klubbar var efter dig?

– Det spelar inte så stor roll. Just nu känner jag att för att det ska vara värt det måste det klaffa på alla håll kring träning, satsning, ersättning och så. Det känns optimalt att fortsätta den resan med Strängnäs.

I fjol höll sig nykomlingen kvar med nöd och näppe. Nu är det dags att ta nästa kliv.

– Vi har lärt oss jäkligt mycket. Först och främst har vi lärt oss att det inte går att gå ut och tro att man ska spela av en match utan att vara förberedda taktiskt och tränat ihop oss ordentligt. Nu är det stor skillnad på lag som tränat futsal länge mot lag som inte gjort det.

Vad är målet för i år?

– Mitt mål är att vi ska gå för slutspel, och så vill jag se lite nyförvärv som spetsar truppen. Det tror jag utvecklar mig också.

En del i satsningen från Strängnäs var att plocka in Alli Darwich från Hammarby som ny huvudtränare. Något som Cirak ser som ett perfekt val.

– Jag tror att det kan bli riktigt bra. Han har väldigt mycket erfarenhet. Och han hoppar inte på den här resan för att hålla Strängnäs kvar i SFL. Han offrar såklart mycket genom att pendla från Stockholm, och gör man det vill man något med futsalen. Det känns som att det kommer bli en rolig säsong.

Nyligen togs truppen ut till landskamperna mot Tyskland. Där fanns Adnan Cirak med som en av tre pivoter. Se hela truppen här!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img