Debutanten om uttagningen: ”En pojkdröm”

0
Foto: David Gerd

Ganska nyligen tog förbundskaptenen Matija Dulvat ut den landslagstrupp som ska möta Tyskland i en dubbellandskamp i slutet av september. I den truppen fanns det två överraskningar i Christopher Solberg, som gör en tillfällig comeback, och Sebastian Holmqvist från Hammarby IF som blir ensam debutant i den kommande samlingen.

– Det är en spelare vi har haft koll på under en längre tid föregående säsong. Vi tycker han har gjort det väldigt bra ifrån sig. Han har en fysik som behövs på den här nivån. Har man den fysiken har man en fördel, sade assisterande förbundskaptenen Nicklas Asp till Futsalmagasinet efter uttagningen.

MISSA INTE: Truppen till matcherna mot Tyskland

Nu har debutanten själv valt att kommentera uttagningen och han säger följande till Hammarbys hemsida:

– Det känns väldigt hedrande och fantastiskt roligt. Detta är något jag har kämpat för ända sedan jag började spela futsal för tre år sedan. Det är också en pojkdröm som går i uppfyllelse att få bära den svenska landslagströjan!, säger han.

Odds: Sverige–Norge
1: 2.02 X: 3.25 2: 4.40
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Han berättar också att hans satsning tog fart ordentligt när han inför förra säsongen valde att satsa helhjärtat på futsalen, något som gav resultat:

– Min satsning intensifierades ju under fjolårssäsongen då jag tog beslutet att sluta med fotboll och enbart satsa på futsal. Att denna satsning nu ger resultat med en landslagsuttagning är otroligt kul och ett kvitto på att arbetet jag lagt ner varit värt det. Nu handlar det om att se till att förbereda mig inför samlingen som inleds den 20 september, så att jag kan representera mig själv och Hammarby på bästa sätt.