Örebro FC plockar in förbundskapten: ”Vi ska höja nivån i år”

0
Jani Paananen. Foto: Örebro FC

Örebro FC har gjort klart med sin nya huvudtränare. Man hämtar in finska Jani Paananen, 44, som i fjol var förbundskapten för Finlands U19-landslag.

Ronny ”Pilen” Pettersson, general manager i Örebro FC, är oerhört nöjd med att kunna presentera den här nyheten, och berättar även att det var viktigt för klubben att få in ett meriterat namn.

– Ska våra spelare bli bättre, klubben bli bättre och SFL bli bättre måste vi få tag på en ordentligt utbildad tränare, säger han till Futsalmagasinet.

Paananen har tränarlicens UEFA B Futsal. Han är av UEFA även utsedd att utbilda andra till att få tränarlicens för UEFA B Futsal.

– Det här är dessutom en tränare som inte bara pratat pengar under samtalen som andra utbildade tränare har gjort. Han vill och kan mycket futsal. Vi hoppas och tror att det ska bli bra. Att vi ska höja nivån på våra prestationer och kunna erbjuda killarna att bli bättre på futsal.

Till klubbens hemsida säger huvudpersonen att han lockades av utmaningen att ta över ÖFC.

– Jag behövde en ny utmaning. Jag har redan sett finsk futsal och vunnit nästan allt där så det kändes naturligt att komma tillbaka till Sverige och göra ÖFC till en ännu bättre futsalklubb.

Paananen har koppling till Sverige på det sätt att han spelat fotboll i Sverige under en tioårsåperiod, och han har dessutom varit sportchef för en svensk klubb. Utöver arbetet med SFL-laget kommer han även att finnas med och stötta damlaget, skriver klubben.