Slarv fällde Sverige – sent avgörande när Tyskland vann med uddamålet

Det var ett ställningskrig som utspelade sig i Brinova Arena i Karlskrona.
Sverige stod för en blandad insats och misstagen fällde laget i en match som slutade 2–3, efter att Tyskland avgjorde med endast två minuter kvar att spela
.

Kanske berodde det på nervositet eller så var det att spelarna, enligt egen utsago, tränat väldigt hårt de senaste dagarna som gjorde att Sverige inte gick att känna igen de första minuterna. Slarv och bolltapp gjorde att Tyskland kunde tagit ledningen efter bara 28 sekunder, men tack vare Robin Armandt i målet kunde Sverige hålla tätt bakåt. Dock i endast tre minuter.

Tyskland ska ha beröm för den fina hörnvarianten där kaptenen Timo Heinze säkert satte dit ledningsmålet. Men Sverige var inte med. Slarv föranledde hörnan, och sedan tappade man markering framför mål, 0–1.

Signifikativt för stora delar av den första halvleken var svenskt slarv på den egna planhalvan. Trots det lyckades man äta sig in i matchen och när Kristian Legiec fick chansen att slå en frispark visade han varför han blev utsedd till Sveriges bästa spelare för ett knappt år sedan. Stenhårt tryckte han dit bollen i målvaktens högra hörn och kvitteringen var ett faktum.

Efter det tog Sverige över spelet. Man hade en stolpträff kort efter målet och kanske gjorde kvitteringen att spelarna vågade släppa ner sina axlar och andas ut. Man hittade flera fina kombinationer, och helt plötsligt var det bortalaget som fick försvara sig. Men så kom det återigen, slarvet. Sverige lyckas inte rensa bort bollen framför eget mål och Jiro Hirosawa kunde göra 1–2 efter knappt elva minuter.

Resten av halvleken var ett ställningskrig där båda lagen hade svårt att skapa lägen. 1–2 i paus.

Andra halvlek började helt tvärtom jämfört med den första. Sverige klev in och tog tag i taktpinnen. Precis som i första halvlek blev det mål efter knappt tre minuter spelade men denna gången var det hemmalaget som gjorde mål. Nima Kadivar var påpasslig framför det tyska målet och kunde trycka upp bollen i nättaket, 2-2.

Efter det fortsatte Sverige trycka på, och Kristian Legiec fortsatte visa upp sin fina teknik. De blågula satte hög press, tyskarna fick inte mycket tid med bollen och nu var det istället Tyskland som stod för bolltappen.

Stora stunder av den andra halvleken valde Sverige att plocka ut Robin Armandt och spelade istället med en spelare extra på banan. Det gav nästan resultat, man skapade några fina chanser. Den bästa stod Kristian Legiec för när han lyckas med konststycket att träffa både ribban och stolpen och sedan bränna öppet mål på den egna returen, bara någon meter från målburen.

Sista fem minuterna var det ständigt fem mot fyra. Hade Tyskland bollen spelade de med en man mer, samma med Sverige. Det blev även Sveriges fall. Med drygt två minuter kvar tappade man bollen och Onur Saglam kunde lyfta bollen över det svenska laget och in i det öppna målet.

Sverige tryckte på de två sista minuterna, men kom aldrig närmre än ett avslut i burgaveln från nära håll. Slutresultatet skrevs 2–3, men landslaget har chans till revansch redan imorgon. Då möts lagen återigen i Brinova Arena i Karlskrona klockan 19.00.

Matchfakta

Landskamp

Sverige–Tyskland 2–3 (1–2)

Målen: 0–1 Timo Heinze (3), 1–1 Kristian Legiec (8), 1–2 Jilo Hirosawa (11), 2–2 Nima Kadivar (23), 2–3 Onur Saglam (38).

Publik: 1014.

Domare: Fredric Nilholt (Sverige), Christian Grundler (Tyskland), Haris Curovac (Sverige, tredjedomare).

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img